Košarkaši Srbije doputovali u Beograd, navijači ih dočekali na aerodromu (FOTO)

GS
Doček
Foto: Tanjug | Doček

BEOgRAD - Košarkaši reprezentacije Srbije nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu održanom u Japanu, Indoneziji i na Filipinima doputovali su sinoć u Beograd.

Okupljeni građani na aerodromu "Nikola Tesla" pozdravili su košarkaše reprezentacije Srbije uz aplauze i skandiranje njihovih imena.

Uz karakterističan pozdrav, okupljeni su skandirali košarkašima: "Šampioni, šampioni".

Po vicešampione svijeta u košarci avio-kompanija „Er Srbija“ poslala je erbas A330 YU-ARC, koji nosi ime Mihajla Pupina.

To je bio prvi direktni let u istoriji „Er Srbije“ između Beograda i Manile, koje su međusobno udaljene skoro 10 hiljada kilometara.

- Presrećan sam što su ljudi došli u velikom broju, hvala im na tome, nadam da su uživali u igrama ovog tima. Divna slika, hvala ovim ljudima - rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović na dočeku dok su navijači skandirali njegovo ime.

Na pitanje Tanjuga da li se sjeća kako je na početku priprema, kada mnogi nisu vjerovali u tim, rekao da je stvarno srećan što je tu, rekao je "naravno, svaki dan sam to govorio tokom turnira".

Kako je bilo  na dočeku

pogledajte u fotogaleriji

Košarkaš Stefan Jović rekao je da su ponosni jer su od samog početka priprema vjerovali u ono što rade.

-Iskreno, nismo očekivali ovakvu euforiju, hvala svima što su došli u ovolikom broju, sva podrška je stizala do nas i ostavili smo svaki atom snage sve do finala. Ja sam od 2014. godine, tu, u reprezentaciji i ovaj tim ima ma dušu. To je ono što ostaje za nama, ali ne mogu da zaboravim ni nemili događaj sa Borišom koji je nama dao energiju i poruke koje su stigle do nas su nam pomogle da "poginemo" na terenu i napravimo rezultat. Najvažnije je da je on dobro i hvala svima što je on dobro - istakao je Jović i dodao da je veoma važno što je izboren plasman na Olimpijske igre.

Vanja Marinković bio je u "blagom šoku" kada je stao pred navijače.

-Tek sad shvatam euforiju, nismo ni svesni šta smo napravili. Hvala svima, predivan osećaj – naglasio je.

Filip Petrušev je rekao da je o medalji i dočeku sanjao kao dijete.

-Sjajno, još ne verujem. O ovome sam maštao kao mali. Medalja je veliki uspeh - poručio je Petrušev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana