Košarkaši Srbije deklasirali Japan u Beogradu

GS
Košarkaši Srbije deklasirali Japan u Beogradu

BEOGRAD - Košarkaši Srbije pregazili su selekciju Japana u Beogradu u okviru pripremnog meča za Olimpijske igre, slavilivši rezultatom 119:100

Furiozno je počela Srbija koja je već na početku poenima Ognjena Dobrića napravila seriju 7:0. Izuzetno efikasni bili su Orlovi u napadu, pa su na kraju četvrtine imali prednost 33:23.

Razgoropadili su se Orlovi na startu druge četvrtine. Birali su raznovrsna rješenja u napadu što im je često donosilo lake poene. Imali su +16 u jednom trenutku izabranici Svetislava Pešića, ali je Japan onda zaigrao dosta bolje. Predvođeni Hačimurom vezali su nekoliko trojki i smanjili prednost Srbije na 7 razlike, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 59:52 za Orlove.

Najbolje su izabranici Svetislava Pešića odigrali 3. četvrtinu koju su dobili 32:18. Nastavio je Nikola Jokić da dominira pod košem, a gotovo svi igrači koji su igrali dali su određen doprinos u napadu. Hačimura je rano dobio 4. faul što je dodatno olakšalo situaciju Srbiji. Orlovi su u posljednju 4. ušli sa 91:70.

Jasno je bilo da će posljednji period biti samo odrađivanje posla za Srbiju. Isprobao je Pešić neke nove taktičke kombinacije, a Orlovi su na kraju ubjedljivo slavili sa 119:100.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana