Košarkaši Prijedor Spartaka i Leotara idu na noge Sparsu i Promu

Milan Zubović
Foto: Nj. Tomić

PRIJEDOR - Debitantsku sezonu u Ligi BiH košarkaši Prijedor Spartaka otvoriće gostovanjem kod Sparsa. Trener Prijedorčana Danilo Palilić koji je s ovim klubom osvojio titulu šampiona Republike Srpske prošle sezone zna da ga očekuje mnogo teži posao, a prvi rival biće veliki test za njegovu ekipu.

- Krećemo s takmičenjem i jedva čekamo da startujemo. Najbitnije je da smo zadržali većinu igrača iz prošle sezone i pri tome doveli još neke za koje vjerujemo da će nam pomoći svojim znanjem i iskustvom. Prvo kolo za protivnika nam donosi jednu od najboljih ekipa na papiru koja svoj kvalitet potvrđuje sezonama iza nas. Idemo kao autsajderi što ćemo biti i na većem broju utakmica tokom lige, a ne samo na ovom meču. Ipak, ne bojimo se nikoga i idemo da odigramo kvalitetan meč - rekao je Palalić.

Odigrali su šest kontrolnih mečeva i nemaju kadrovskih problema.

- Pobijedili smo četiri i izgubili u dvije kontrolne utakmice mada je rezultat bio u drugom planu. Drago mi je što smo pokazali dobru igru u mečevima s respektabilnim ekipama te da se možemo nositi s njima. Sada će sve biti drugačije jer se igra za bodove - dodao je Palalić.

Leotar će takođe gostovati u prvom kolu i to kod Proma u Donjem Vakufu.

- U narednu sezonu krećemo s 12 domaćih igrača što je nezapamćeno u novije vreme. Tokom priprema probleme nam je napravio odlazak Draška Albijanića kao i ranije Đorđija Ninkovića jer nismo imali prava rešenja u unutrašnjoj igri na poziciji centra pa ćemo pokušati da nadoknadimo na različite načine, pre svega većom borbenošću - rekao je trener trebinjskog tima Marko Ičelić.

Oni će u najjačem sastavu putovati do ekipe koju ponovo vodi Boban Ninić.

- Prvo kolo je specifično jer se ekipe ne poznaju dovoljno dobro, a imamo malo informacija o Promu koji je tokom leta doveo tri Amerikanca, tri Srbina i jednog Makedonca te verujem da imaju dobar roster. Na njihovom terenu nismo imali mnogo uspeha ranije i slavili smo samo prošle sezone tako da im dajemo ulogu blagog favorita i pokušaćemo iskontrolisati oscilacije u igri koje su nas pratile do sada - naveo je Ičelić.

Parovi, subota: Spars - Prijedor Spartak (16), Široki - Sloboda (18), Promo - Leotar (19), Posušje - Orlovik (19). Borac - Mladost 66:53. Slavija - Bosna (ponedjeljak, 20).

Košarkašice

U prvom kolu Lige BiH za košarkašice sastaju se, subota: Leotar - Plej of (16), Banovići - Kozara (18), Orlovi - Zrinjski (18), Jedinstvo - Čelik (19), Džamper - Lavovi (19.30). Igman - Mladi Krajišnik 64:72.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana