Košarkaši Mladosti na korak do Lige šest

Milan Zubović
Košarkaši Mladosti na korak do Lige šest

MRKONjIĆ GRAD - Košarkaši Mladosti pregazili su Spars rezultatom 108:88 u odgođenoj utakmici 14. kola Lige BiH i tako "dobro naplatili" odgađanje susreta koji je na rasporedu bio 14. januara.

Ovim trijumfom domaći su napravili veliki korak ka petom mjestu na tabeli koje im donosi nastup u Ligi šest. Izabranici trenera Gorana Sladojevića sada imaju učinak 11-10, baš kao i sarajevski tim, ali imaju bolju međusobnu koš-razliku koja bi im donijela prednost na tabeli ukoliko takmičenje završe sa istim skorom.

Do kraja ligaškog dijela sezone ostalo je još jedno kolo u kojem će Mladost ugostiti Posušje, a Spars Leotar. Trener Sladojević spušta loptu nakon svih dešavanja koja su bila vezana za ovu utakmicu u proteklom periodu. Naime, Sarajlije su tražile odgađanje meča na dan odigravanja pravdajući to bolešću nekoliko igrača pa je utakmica bila "na čekanju". Zatim je po nezvaničnim informacijama registrovana službenim rezultatom 20:0 za domaćina zbog neopravdanog nedolaska gostiju da bi potom bila donesena odluka da Mladost mora igrati. U ovom meču Sladojeivć nije mogao da računa na povrijeđenog Haruna Huseinspahića, dok Bogdan Mikavica nije imao pravo nastupa.

- Ne treba dizati tenzije oko ovog meča. Što je bilo, bilo je, idemo dalje. Tokom cijele ove polusezone imali smo izostanke u timu pa smo i sada bili oslabljeni neigranjem dva bitna igrača.

Bez obzira na to, lako smo došli do pobjede koja ni u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja i uglavnom smo vodili sa više od 20 poena razlike. Treba biti pošten i reći da su oni igrali samo sa pet igrača, što se odrazilo na rezultat - rekao je Sladojević.

Njegovu ekipu u nedjelju očekuje susret sa pretposljednjom ekipom na tabeli Posušjem. Pobjedom potvrđuju peto mjesto na tabeli, dok bi eventualnim porazom bili peti ukoliko Spars bude poražen u Trebinju.

- Stiže nam u goste vrlo neugodna ekipa koja ima nekoliko dobrih pojedinaca. Znaju igrati i kazniti svako potcjenjivanje, tako da moramo biti veoma oprezni. Stanje je mobilno, idemo da dobijemo ovaj meč, potvrdimo peto mjesto i nastup u Ligi šest, što je za as veliki uspjeh - naveo je Sladojević.

Protiv Sparsa zablistao je Đorđe Aleksić sa 27 poena, dok je Lazar Đurović imao 19 poena i 14 skokova, Stefan Milovanović ubacio je 17, Matija Popović 14, a Orhan Špago 13 poena. Gosti su do-

putovali sa osam igrača, dok su petorica odigrala svih 40 minuta bez izmjene. Markiz Mur je postigao 34 poena, Emad Nezirić dodao je 15, Tarik Bukva 14, Zinedin Mulić 13, a Stefan Simanić 12 uz 11 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana