Košarkaši Jahorine u novom sastavu počeli pripreme: “Vukovi” prijete eliti

Darko Dragičević
Foto: Sport dc

PALE - Novi košarkaški premijerligaš BiH Jahorina Pale počela je pripreme za sezonu u kojoj klub očekuje premijerni nastup u elitnom rangu.

Trener Miro Vukoje imao je na prvoj prozivci deset novajlija i šest igrača iz prošle sezone, a jedino je opravdano odsutan Filip Simić. Jahorina je bila veoma aktivna tokom prelaznog roka, da bi napravila tim sposoban da se bori u prvenstvu BiH. 

Paljani su tako doveli sljedeće košarkaše: Stefana Mijovića, Nikolu Silađija, Gojka Sudžuma, Rajka Gutalja, Marka Buhu, Luku Petrovića, Andriju Draškovića, Nikolu Ivkovića, te Amerikance Rajana Kartera i Barlou Aleruza.

Pred stručnim štabom će biti izuzetno težak posao da u narednom periodu do starta takmičenja uigra novi tim.

- Igrači su došli u dobroj fizičkoj spremi i to je nešto što me raduje. Ova prva faza svakako im je najteža, a nakon toga će biti sve lakše. Imamo deset novih igrača, tako da će stručni štab imati težak zadatak da to sve uklopi do starta lige pa smo doveli pojačanje i u tom segmentu. Očekuje nas dosta rada i želimo da i naredne sezone Jahorina u elitnom rangu bude lijepa priča. Svjesni smo šta nas očekuje u Prvenstvu BiH. Viši rang donosi kvalitetnije rivale, tu su ekipe iz ABA 2 lige poput Širokog i Borca, Bosna se sjajno pojačala, zatim Sloboda. Ima zaista dosta kvalitetnih klubova i zbog toga moramo baš dobro da se spremimo za sva iskušenja - rekao je Vukoje na okupljanju.

Kompletne pripreme Paljani će obaviti na domaćem terenu. Plan je da bude odigrano osam prijateljskih utakmica upravo zbog dosta novih igrača da bi se ekipe što prije uigrale. 

- Imaćemo kvalitetne provjere i kroz njih ćemo nastojati da iskristališemo tim. Kako budu odmicale utakmice, vidjećemo da li nam je eventualno još nešto potrebno u igračkom kadru. Želimo da budemo dobri i u Prvenstvu BiH i da se nastavi naša lijepa priča. O ambicijama je rano govoriti, jer rivali još sklapaju timove, ali je jasno da želimo da budemo što bolji - dodao je Vukoje.

Spektakl    

Prvu pripremnu utakmicu Jahorina će odigrati 28. avgusta, a rival će biti evroligaš te šampion ABA lige i Srbije Crvena zvezda.

- Zvezda nam dolazi 28. avgusta, da uveliča slavu grada, da napravimo promociju košarke, napunimo dvoranu i da to bude pokretačka snaga za utakmice koje kasnije dolaze - poručio je trener Jahorine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana