Zvezda krupan zalogaj za Igokeu

G.S.
Zvezda krupan zalogaj za Igokeu

BEOGRAD - Drugi kontrolni meč protiv evroligaša Igokea je okončala porazom. Nakon neuspjeha protiv Partizana od nje je bolja bila i Crvena zvezda koja je slavila rezultatom 82:77 (25:19, 19:26, 14:9, 24:23), a utakmica je odigrana u Beogradu iza zatvorenih vrata.

Trener ekipe iz Aleksandrovca Nenad Stefanović imao je na raspolaganju 12 igrača. U sastavu je bio i oporavljeni Ognjen Radošić koji je počeo da trenira sa ostatkom ekipe kao i Nikola Marić koji se oporavio od povrede dok je novu priliku dobio i Stefan Kenić koji se nalazi na probi. U sastavu nije bilo Mihaila Boškovića kao ni povrijeđenog Strahinje Gavrilovića. Najraspoloženiji protiv “crveno-bijelih” bio je Brajs Džons sa 21 poenom, pet asistencija i tri skoka. Terel Karter dodao je 19 poena i imao 13 uhvaćenih lopti, dok je kapiten Dragan Milosavljević postigao deset poena.

Stefanovićevu četu sada očekuje turnir u rumunskoj Oradei gdje će im idućeg petka rival biti Kluž. Pored njih, na turniru još igraju Oradea i Slask Vroclav u drugom polufinalu pa će dan kasnije Igokea odigrati još jednu utakmicu, da li finalnu ili za treće mjesto zavisiće od učinka u prvom susretu. Meč sa banjalučkim Borcem planiran je za 13. septembar koji će vrlo vjerovatno biti i generalna proba, a prvu zvaničnu utakmicu nove sezone ABA lige odigraće na gostovanju kod Splita (od 20. do 23. septembra), potom gostuju Zadru, a u Ligi šampiona ugostiće Nanter 2. oktobra.

Šampionu Srbije i ABA lige bio je ovo drugi kontrolni meč i zanimljivo je da su mu oba puta rivali bili klubovi iz Republike Srpske. Naime, prije nekoliko dana igrali su sa Jahorinom u Palama gdje su priredili veliki spektakl, a sada su igrali pred praznim tribinama. Protiv Igokee prednjačio je Luka Mitrović sa 15 poena uz osam skokova. Ajzea Kenan je dodao 11, a Kodi Miler-Mekintajer deset. Trener Janis Sferopulos nije mogao da računa na Branka Lazića i Džeola Bolomboja, a u ekipi je bilo svih ostalih 14 igrača.

Sljedeću pripremnu utakmicu Zvezda će odigrati 5. septembra protiv Hapoela u Beogradu, a i ona će biti bez prisustva publike.

Rođendan

Na dan utakmice protiv Crvene zvezde treneru Igokee Nenadu Stefanoviću bio je rođendan, 39. po redu. Rođen je 1985. godine u Titovom Užicu, a kao igrač nastupao je za OKK Beograd, Slogu iz Kraljeva, Partizan, FMP, Sviecije, Mogren, Borac iz Čačka, Metalac, Radnički iz Kragujevca, Tamiš, Smederevo, Stokholm Igls, 08 Stokholm i Žarkovo. Kao trener vodio je Zemu i FMP, dok je bio asistent u OKK Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana