Košarkaši Crvene zvezde nakon produžetka pobijedili Fenerbahče

Tanjug
Foto: Sport Klub

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde su pobijedili Fenerbahče poslije produžetka (91:89, u regularnog toku 79:79) u meču posljednjeg, 34. kola regularnog toka Evrolige, pa su petom uzastopnom pobjedom u odličnom ritmu okončali učešće u elitnom takmičenju.

Gosti su bolje otvorili meč, ali je Zvezda serijom 10:0 sredinom druge dionice stigla do preokreta i vođstva 41:39 na poluvremenu.  

U drugom poluvremenu Fenerbahče je uglavnom bio taj koji je vodio, a u poslednja četiri minuta je ušao sa plus pet (74:69), ali je zatim uslijedila drama. 

Zvezda je poslije iskorišćenih slobodnih bacanja Luke Mitrovića stigla do 77:78 na 27 sekundi do kraja.  

Najbolji strelac utakmice Džonatan Motli je zatim promašio jedno od dva bacanja, pa je Fakundo Kampaco pet sekundi pre kraja izjednačio i uveo meč u produžetak, jer je posle tajm-auta Marko Gudurić promašio šut za pobjedu.  

U produžetku je četu Duška Ivanovića ka pobjedi poveo razigrani Kampaco, koji je dao čak osam poena u dodatnih pet minuta.  

Argentinac je osam sekundi pre kraja promašio jedno od dva slobodna bacanja, ali to gosti nisu iskoristili jer je Nik Kalates promašio šut za tri poena za pobjedu. 

Najbolji strelac u Zvezdi bio je Kampaco sa 24 poena, Ognjen Dobrić je dodao 22, 17 je ubacio Luka Vildoza, a Mitrović 12.

Najbolji u ekipi Dimitrisa Itudisa bio je Motli, koji je postigao čak 27 poena, 19 je dodao Najdžel Hejs-Dejvis, a dvocifreni su bili i Tajler Dorsi sa 12, kao i Gudurić i Kalates sa 11.  

Zvezda je  pobjedom obezbjedila 10. mjesto na završnoj tabeli Evrolige.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana