Košarkaši Bostona u posljednjoj sekundi izborili majstoricu protiv Majamija

Tanjug
Košarkaši Bostona u posljednjoj sekundi izborili majstoricu protiv Majamija

MAJAMI - Košarkaši Bostona pobijedili su noćas u gostima ekipu Majamija 104:103 u šestom meču finala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Košarkaši Bostona su trijumfom u Majamiju izjednačili na 3:3 u seriji, koja se igra na četri pobjede.

Naredni meč je na programu za dva dana u Bostonu. Majami je vodio 3:0 u seriji, ali je Boston stigao do tri uzastopne pobjede i ima priliku da pred svojim navijačima za dva dana izbori plasman u veliko finale.

Boston je tako postao četvrti tim u istoriji NBA lige koji je u plej-ofu uspeo da nadoknadi tri poraza i izbori majstoricu. Boston je do trijumfa stigao poenima Derika Vajta uz zvuk sirene. Seltiksi su tri minuta pre kraja vodili 100:91, ali je Majami serijom 12:2 poveo 103:102.

Ekipa Bostona je imala tri sekunde za posljednji napad, Markus Smart je bio neprecizan za tri poena, a onda je Vajt iz “odbojke” donio trijumf gostima.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 31 poenom uz 12 skokova, dok je Džejlen Braun dodao 26 uz 10 skokova. Markus Smart je ubacio 21 poen uz 10 uhvaćenih lopti.

Derik Vajt je meč završio sa 11 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Džimi Batler sa 24 poena, a Kejleb Martin je ubacio 21.

Pobjednik duela između Bostona i Majamija igraće u finalu NBA lige protiv ekipe Denvera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana