Košarkaši Borca se "igrali" protiv Sparsa

D.D.
Košarkaši Borca se "igrali" protiv Sparsa

BANjALUKA -  Košarkaši Borca zabilježili su i drugu pobjedu u prvenstvu BiH. Banjalučani su na svom parketu savladali sarajevski Spars 76:56, a trener Zoran Kašćelan itekako može da bude zadovoljan većim dijelom utakmice.

Mladi tim Borca je sjajno odigrao drugu četvrtinu u kojoj je stekao dvocifrenu prednost. Banjalučki tim je dominirao u tim momentima u skoku, timskom igrom i asistencijom je slomio rivala, koji nije imao rješenje u napadu.  Spars je u tom periodu ubacio samo sedam poena.

Jedini pad u igri domaći tim je imao od sredine treće četvrtine. Banjalučani su imali maksimalnih plus 30 (57:27), a zatim su stali u posljednih šest minuta. Nisu postigli ni poen pa su gosti napravili seriju 16:0. Smanjio je Spars na 44:57.

Međutim, na startu posljednjeg perioda urodili su plodom savjeti trenera Zorana Kašćelana pa je Borac odbio nalet sarajevskog tima. Prednost je ponovo počela da raste pa je domaći tim opet imao plus 20 i zatim je meč mirno priveo kraju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Radoš Šešlija sa 19 poena, dok je ponovo briljirao i Džerod Vest. Amerikanac je ubacio 11 poena ali je imao 9 asistencija i 7 skokova. Takođe mladi Boris Dragojević je bio dvocifren i imao je 15 poena..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana