Košarkaši Borca počeli pripreme: Šćekić sprema tim za novu sezonu

Milan Zubović
Košarkaši Borca počeli pripreme: Šćekić sprema tim za novu sezonu

BANjALUKA - Pod dirigentskom palicom novog-starog trenera Marka Šćekića košarkaši Borca započeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će nastupati u Ligi BiH, ABA 2 ligi i Kupu Republike Srpske.


Posljednje pojačanje “crveno-plavog” tima je iskusni krilni centar Milić Blagojević koji je prošle sezone nastupao za kragujevački Radnički u Košarkaškoj ligi Srbije. Prije njega stigli su Stefan Simanić i Taj Heris, dok se očekuje dolazak još jednog igrača koji može da pokrije pozicije “keca” i “dvojke”.

- Prvi je dan priprema i očekuje nas naporan period do 1. oktobra, kada nam je na rasporedu prva zvanična utakmica na gostovanju kod Ilirije u ABA 2 ligi. Imamo skoro dva mjeseca da se što bolje pripremimo za sljedeću sezonu - rekao je Šćekić koji je bio igrač Borca, jedno vrijeme igrač-trener, zatim glavni trener pa onda i član stručnog štaba.

Ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Nema Amsala Delalića, Radoša Šešlije. Džeroda Vesta, Sanija Čampare, Sandija Grubeliča...

- Igrački kadar znatno je promijenjen. Ostalo je dosta mlađih igrača koje smo uzeli iz našeg omladinskog pogona. Tu je dosta igrača koji su i prošle sezone branili boje našeg kluba, nekoliko ih je na pozajmici iz Igokee kao i četiri pojačanja. Heris je iskusni plejmejker koji je prošle sezone igrao za Panionios i osvojio Drugu grčku ligu, Milić Blagojević je stigao iz Radničkog i Stefan Simanić koji je nastupao za Spars. U potrazi smo za igračem na poziciji beka koji bi vrlo brzo trebalo da stigne jer smo u završnim pregovorima sa jednim Amerikancem - naveo je Šćekić.

Ambicije kluba nisu do kraja definisane i biće poznate kada ekipa bude sklopljena u potpunosti.

- Ambicije kluba u domaćoj ligi su na najvišem nivou, kao što je to bio slučaj ranije, a to je da se plasiramo u Ligu šest. S obzirom na to da nema plej-ofa iduće sezone, nadamo se što boljem plasmanu da bismo ponovo izborili ABA 2 ligu. U ABA 2 ligi ambicije su malo manje s obzirom na sistem takmičenja i grupnu fazu, što će biti malo nezgodno da se plasiramo u drugi krug s obzirom na našu mladost. Ipak, vidjećemo jer ni drugi klubovi nisu do kraja formirali svoje ekipe - izjavio je Šćekić.

Pripremne utakmice su dogovorene i prva će biti 18. avgusta protiv Dinamika. Sljedeća je 25. avgusta protiv Bosne i tako redom na svakih sedam dana do 1. oktobra.

Promjene u ABA

Borac će u grupi D Druge ABA lige igrati protiv Ilirije, Zlatibora i Šibenke.

- Mislim da će biti zanimljivije za klubove iako će biti teže plasirati se u drugu rundu, pogotovo onim klubovima koji imaju manji budžet i slabiji roster. Biće igrano kod kuće i na strani, što je jako primamljivo za publiku i nadam se da će naši navijači to osjetiti i da će “Borik” biti pun kada budemo domaćini - poručio je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana