Košarkaši Borca na ispitu u Sarajevu: Prva šansa za finale i ABA 2

Darko Dragičević
Košarkaši Borca na ispitu u Sarajevu: Prva šansa za finale i ABA 2

BANjALUKA - Košarkaši Borca imaće danas (18.30) prvu meč loptu za plasman u finale prvenstva BiH protiv Bosne u Sarajevu, a eventualnim trijumfom bi osigurali i ABA 2 ligu naredne sezone.

Kako je Široki Brijeg već osigurao plasman kao pobjednik ligaškog dijela, bolji iz ovog polufinalnog para obezbijediće igranje regionalnog takmičenja bez plaćanja pozivnice. Banjalučani vode 1:0 u seriji, a trener Zoran Kašćelan vjeruje da njegova ekipa može do drugog trijumfa.

- Sigurno je da je sad veći pritisak na ekipi Bosne. Nakon pobjede u prvom duelu sigurno je da smo puni samopouzdanja i da smo riješili grč u kojem smo bili, jer nam je nametnuta uloga favorita u tom prvom duelu zbog dobrih partija u Ligi šest za šampiona. Sad je Bosna favorit i imaće dodatni pritisak jer nemaju prava na grešku, ali oni su veoma iskusna ekipa koja može s tim da se nosi. Trebalo bi napomenuti da su oni u sezoni imali samo jedan poraz na domaćem parketu i to od nas. Očekujem od svojih momaka da i u drugoj utakmici odigraju sa puno energije i da nama mladost bude adut. Sigurno je da ćemo pokušati da ostvarimo trijumf kojim bismo izborili finale i ABA 2 ligu i to bi zaista bilo sjajno - istakao je Kašćelan.

Bosna je izuzetno iskusna ekipa koja ima odličnu centarsku liniju. Tu je dosta igrača koji su tokom karijere igrali i ABA ligu tako da Banjalučane očekuje veoma težak zadatak.

- Već smo spominjali koliko su oni iskusni i realno je da su favoriti u drugom meču. Očekujem drugačiji duel nego u Banjaluci gdje se vidjelo na našim igračima stegnutost posebnu u šutu.  Naši iskusniji igrači nisu imali vodeće uloge u svojim timovima pa se to osjeti. Međutim, imamo dobru stvar, a to je zajedništvo ekipa, kao i maksimalna borba. Igraju kao tim i to je nešto u čemu zaista uživam ove sezone. Imamo mi adute i pokušaćemo da dođemo do pobjede - poručio je Kašćelan.

Igokea u Širokom

Drugi polufinalni par čine Široki Brijeg i Igokea. Tim iz Laktaša dobio je prvi meč, a druga utakmica se igra danas (19 časova) na “Pecari”. U slučaju da Igokea slavi plasiraće se u finale.

- Pored lošijeg starta u prvom meču smo na kraju ubedljivo slavili. Da bismo ostvarili cilj potrebna nam je pobeda u Širokom i da završimo seriju u dve utakmice. Potreban nam je dodatni napor u defanzivi da utakmicu uvedemo u naš ritam i ako je moguće slavimo - rekao je trener Igokee Marko Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana