Košarkaš poklonio 25.000 evra svojoj nekadašnjoj školi u Mostaru

Tanjug
Košarkaš poklonio 25.000 evra svojoj nekadašnjoj školi u Mostaru

MOSTAR - NBA igrač i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović poklonio je Osnovnoj školi "Silvije Strahimir Kranjčević" u Mostaru, koju je pohađao, oko 25.000 evra za nabavku informatičke opreme.

Direktorka škole Darija Stojčić rekla je lokalnim medijima da je donacija sve iznenadila.

Bogdanović je rekao da je donacijom želio da zahvali rukovodstvu škole i da djeci omogući bolje obrazovanje, prenijela je Hina.

"Ja sam bio učenik te škole i za nju me vežu brojne lijepe uspomene. Prvi susret s košarkom bio je zapravo na parketu dvorane ove škole. Osjećao sam dug prema tome i, jednostavno, htio sam zahvaliti ovoj školi i omogućiti djeci koja imaju bolje uslove školovanja", naveo je Bogdanović.

Na pročelju dvorane te osnovne škole proteklog ljeta je nacrtan veliki mural s Bogdanovićevim likom u dresu hrvatske reprezentacije.

"Zahvalan sam ljudima iz škole koji su prepoznali moj trud i rad, posebno direktorki Dariji Stojčić", naveo je Bogdanović.

Upravo je ona, nakon što je dvorana obnovljena, pokrenula ideju izrade murala po ugledu na druge dijelove grada.

Stojčićeva je najavila da u školi planiraju da o popularnome "Babi" snime kratki film koji bi svjedočio o njegovom obrazovanju i počecima u košarci u Mostaru, ali i o školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana