Košarkaš Igokee Srđan Bošković na pozajmici u Borcu

Milan Zubović
Košarkaš Igokee Srđan Bošković na pozajmici u Borcu

BANjALUKA - Novo lice na treningu košarkaša Borca je Srđan Bošković koji će kao pozajmljen igrač Igokee nastupati za banjalučki tim iduće sezone.

Dvadesetogodišnji momak rodom iz Gacka već nekoliko godina dio je ekipe iz Aleksandrovca u kojoj je prošao sve omladinske kategorije i debitovao za prvi tim. Doduše, nije dobio preveliku šansu među seniorima prošle sezone čemu je doprinijela povreda, ali sada je spreman da se dokaže u najboljem svjetlu jer ABA 2 ligu vidi kao idealnu priliku za napredak.

- Ovo je odlična šansa da napredujem kao igrač, jer trener Kašćelan voli da radi sa mlađim momcima. Znam da me očekuju naporni treninzi, ali smo mlada ekipa željna dokazivanja. Većinu momaka poznajem i van terena, sa mnogima se i družim privatno tako da vjerujem u dobre rezultate iako nemamo nikakav rezultatski imperativ. Za sve nas zajedno ovo je prilika da se dokažemo na velikoj sceni i nastavimo svoj košarkaški put te napravimo iskorak u karijeri - istakao je Bošković u razgovoru za “Glas Srpske”.

Prošlu sezonu proveo je sa prvim timom Igokee i imao priliku da iz prve ruke osjeti ponašanje ekipe na utakmicama Lige šampiona i ABA lige.

- Bilo je to neko novo iskustvo za mene i sada će definitivno biti lakše. Priliku da igram dobio sam kod trenera Dragana Bajića u Ligi BiH dok je prošla sezona bila takva kakva je bila, dosta baksuzna i na neke stvari nismo mogli da utičemo. Od samog početka priprema bio nas je maler sa povredama. Jednostavno ništa nije išlo po planu pa se uvukla i neka nervoza jer radite dobro na treningu, ali na utakmicama nikako nije išlo kako treba - dodao je Bošković.

Vjeruje da će se vratiti u Igokeu sa kojom je ovog mjeseca potpisao dvogodišnji produžetak saradnje.

- Na moju radost potpisao sam novi ugovor sa Igokeom. Da budem iskren, očekivao sam da ću produžiti saradnju sa klubom, jer sam tu već pet godina iako prošle sezone nisam bio u prvom planu. Rukovodstvo tima bilo je zadovoljno mojim napretkom tokom godina. Govorili su da računaju na mene i sada su to samo potvrdili novim ugovorom koji se ne dobija tek tako. Vjerujem da sam novu saradnju zaslužio dobrim radom na treningu, a ne na lijepe oči - izjavio je Bošković.

Igrači

Uprava Borca produžila je saradnju sa kapitenom Srđanom Gavrićem dok su stigli Džo Plezent, Filip Radaković, Džejrod Vest, vratio se Radoš Šešlija dok će Teodor Simić biti na pozajmici, a na treninzima je nekolicina igrača iz juniorskog pogona koji će pokušati da se nametnu treneru Zoranu Kašćelanu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana