Kondić: Navikao sam na ove koševe

Milan Zubović
Kondić: Navikao sam na ove koševe

BANjALUKA - Samo jedna pobjeda dijeli košarkaše Igokee od odbrane titule šampiona BiH, a nju će pokušati da izbore u četvrtak na svom terenu u Laktašima.

I drugu utakmicu finalne serije plej-ofa Lige BiH ekipa iz Aleksandrovca dobila je protiv Borca koji je naigrala u “Boriku” rezultatom 69:57, iako je domaćin prikazao mnogo bolju igru nego u prvom susretu. “Crveno-plavi” su vodili tokom prvog poluvremena da bi u drugom do izražaja došlo iskustvo i kvalitet aktuelnog šampiona koji je napravio preokret za 2:0 u seriji. Posebno raspoložen bio je bivši član Borca, a sada Igokee Kosta Kondić koji je pokazao da mu “leže” koševi u “Boriku” pa je ubacio 24 poena (pet trojki iz osam pokušaja).

- Prije utakmice sam se našalio i rekao da volim kada navijaju protiv mene. Volim igrati pred punim tribinima, a i koševi nisu loši, navikao sam na njih i lako pogađao - rekao je Kondić kroz osmijeh.

Potom je analizirao meč.

- Utakmicu nismo započeli onako kako smo se dogovorili i kako smo to uradili u prvom meču pa tu energiju nismo prenijeli u drugi susret. Malo smo bili nervozni u prvom poluvremenu, jer nismo bili zadovoljni suđenjem i to smo previše komentarisali među sobom što nam je odvuklo koncentraciju na drugu stranu. U drugom poluvremenu došli smo do naše igre tako da smo pokazali da smo na višem nivou - istakao je Kondić.

Pratio ga je Stefan Đorđević sa 15 i Brajant Kraford sa 14 poena. Kod Borca 12 poena postigao je Amsal Delalić, a po deset Jan Rebec i Dušan Tanasković. I pored poraza trener Banjalučana Zoran Kašćelan bio je ponosan na partiju svojih momaka te ovu utakmicu nazvao nagradom za dosadašnji rad i odličnom prilikom za napredovanje.

- Igokea je zasluženo pobijedila, jer kada se pogleda svih 40 minuta vidljivo je da je njihov kvalitet došao do izražaja. Bili smo energetski fantastični u prvom poluvremenu kada nas je nosila publika sa tribina. Protivnik je pokazao kvalitet kada je kaznio naše jeftine greške nakon nekoliko izgubljenih lopti u trećem periodu. Po ko zna koji put se pokazalo da nemamo dovoljno iskustva da imamo mirnoću u kritičnim momentima kada naša igra nije na najvećem mogućem nivou. Ovo je veliko iskustvo za nas - istakao je Kašćelan.

Utakmica je imala humanitarni karakter i uprava kluba je saopštila da je skupila 3.790 maraka za liječenje doktorke Vesne Šipke. Svi oni koji žele da pomognu liječenje uplate mogu izvršiti na sljedeći broj računa kod NLB Razvojne banke: 5620998030099031 na ime Vesna Šipka.

Poraz Budućnosti

Košarkaši Širokog poveli su sa 2:1 u seriji za treće mjesto u Ligi BiH, nakon pobjede protiv Budućnosti rezultatom 75:63. Serija se igra na tri dobijene utakmice, naredna će biti igrana u Bijeljini, a trećeplasirani tim osiguraće direktan nastup u ABA 2 ligi. Sa 13 poena i devet skokova Vojin Ilić bio je najbolji u Budućnosti, Branislav Đekić dodao je 12. Kod domaćina Filip Kraljević je ubacio 18 poena, a kapiten Širokog Ive Ivanov najavio kraj karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana