Kodi Miler Mekintajer novi plejmejker Crvene zvezde!

GS
Kodi Miler Mekintajer novi plejmejker Crvene zvezde!

BEOGRAD - Američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer novi je član KK Crvena zvezda Meridianbet, potvrdio je klub sa Malog Kalemgdana.

Najbolji asistent Evrolige za sezonu 2023-2024 potpisao je dvogodišnji ugovor i stiže na Mali Kalemegdan nakon izvanredne sezone u ekipi Baskonije u kojoj je postao jedan od rijetkih igrača koji je ostvario tripl dabl na jednoj evroligaškoj utakmici, ali i rekorder po broju asistencija na jednoj utakmici – 20!

Organizator igre visok je 191 centimetar, težak 90 kilograma, rođen je 1. juna 1994.godine u Sjevernoj Karolini.

Prve ozbiljnije košarkaške korake napravio je na poznatom košarkaškom koledž programu Vejk Forest, ali je svoju karijeru gradio mahom u Evropi.

U karijeri je nastupao za Leuven, Parmu, Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru, Gazijantep… Bio je najbolji asistent VTB lige kao član Zenita, ali je u prethodnoj sezoni koju je okončao kao najbolji asistent Evrolige (7,3 dodavanja po meču) napravio ogroman iskorak i biće ogromno pojačanje na poziciji organizatora igre na kojoj naš tim ima i Jaga Dos Santosa i Miloša Teodosića.

Miler-Mekintajer je četvrto pojačanje crveno-bijelih, nakon Uroša Plavšića, Ajzee Kenana i Majka Dauma, dok se u klub vratio i Nikola Kalinić, a ugovore su produžili Bolomboj, Gedraitis, Jago Dos Santos, Miloš Teodosić i kapiten i rekorder kluba Branko Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana