KKI Vrbas silan u NLB ligi: U polufinalu protiv Paramonta

Darko Dragičević
KKI Vrbas silan u NLB ligi: U polufinalu protiv Paramonta

BANjALUKA - Košarkaški klub invalida Vrbas u polufinalu plej-ofa NLB Wheel lige igraće protiv ekipe KK OSI Paramont iz Podgorice, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Parasport Slovenija i KIK Zmaj.

Ovo je epilog četvrtog odigranog turnira na kojem su Banjalučani prvo savladali tim iz Slovenije 82:70, a potom i Singidunum Crvena zvezda Beograd 70:41. U posljednjem meču koji je odigran u dvorani “Borik” Parasport Slovenija dobila je KK OSI Paramont sa 68:54.

Zadovoljan što su sa maksimalnim učinkom završili ovaj turnirski dio takmičenja bio je Vlado Švraka koji je protiv Slovenaca i ekipe iz Srbije postigao ukupno 41 poen.

- Nije nam bilo lako u prvom susretu, jer je i Parasport Slovenija do našeg duela bila takođe neporažena ekipa kao i mi. Ono što je najvažnije, a to je da smo uspjeli da ih savladamo i da ovaj dio završimo sa maksimalnim učinkom. Vjerujem da ćemo i ove sezone igrati u finalu, ali da ćemo sada doći do pobjedničkog trofeja - rekao je Vlado Švraka.

Predsjednik kluba Marinko Umičević dobio je pohvale od ekipa učesnika za sjajnu organizaciju turnira. Pohvale prijaju kao i rezultati koje je ekipa ostvarila na posljednjem turniru.

- Kada se sve sabere možemo biti zadovoljni, a mi smo i očekivali da ćemo ostvariti oba trijumfa u našem “hramu sporta”. Ekipa iz Slovenije pružila je žestok otpor, pogotovo u prvoj četvrtini i početkom druge, ali su naši igrači vrlo brzo sredili redove, igrali su sve bolje i bolje i na kraju su zasluženo došli do vrijednog trijumfa koji nam je omogućio prvu poziciju za plej-of. Nešto lakši posao bio je protiv naših sportskih prijatelja iz Beograda gdje su priliku dobili igrači sa manjom minutažom iz prethodnog duela. Naši igrači nastavljaju sa radom kako bi spremno dočekali naredne mečeve u Premijer ligi BiH kao i za završnicu regionalnog takmičenja - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas. Takođe dodajmo da je Košarkaški klub invalida Vrbas sa Marinkom Umičevićem na čelu bio odličan domaćin četvrtog turnira, 16. izdanja NLB Njheel lige.

Gradačac domaćin

Sad su poznati polufinalni parovi kao i mjesto i datum odigravanja završnih mečeva ovog takmičenja. Tako se polufinalni susreti igraju 20. aprila u Gradačcu, dok je finale zakazano za 18. maj u Sloveniji. KKI Vrbas s velikim ambicijama čeka ove duele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana