KKI „Vrbas“: Šampion silan, Bajić u stručnom štabu

Darko D.
KKI „Vrbas“: Šampion silan, Bajić u stručnom štabu

Tri utakmice, tri pobjede dosadašnji je učinak Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ u Premijer ligi BiH.

Sve ovo još više dobija na težini ako se zna da su dobili dva direktna rivala za titulu i to na njihovim terenima: „Zmaj“ u Gradačcu 84:72 i „Una Sanu“ u Bihaću 69:51, kao domaćini deklasirali su „Sanu“ iz Sanskog Mosta 98:41.

- Prezadovoljan sam učinkom našeg tima u tekućoj premijerligaškoj sezoni u kojoj smo ušli da odbranimo titulu. Jednostvano svi zaslužuju čestitke na ovim odličnim rezultatima, a nije im bilo nimalo lako pogotovo kada se zna da nismo bili kompletni. Zbog povreda van stroja od početka je Elvir Modronja i sada mu se pridružio Dražen Duvnjak.

Na sreću to nije spriječilo ostatak tima koji je uspješno prebrodio prva tri ligaška kola u kojima su dokazali svu snagu i kvalitet – zadovoljan je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“. Zadovoljna dosadašnjim tokom šampionata BiH je i Biljana Nedić, kapiten šampionskog tima iz Banjaluke.

- Kako da ne budem zadovoljna kada imamo maksimalan učinak i kada smo uspjeli u gostima dobiti takve rivale kao što su „Zmaj“ i „Una Sana“. Sve je ovo rezultat dobrog rada kako na pripremama isto tako i na treninzima i sve smo to prenijeli na terenu u zvaničnim susretima.

Plan smo dosad ispunili, idemo iz utakmicu u utakmicu i svi vjerujemo da ćemo doći i do 10 uzastopne titule – poručila je Biljana Nedić. Košarkaški klub invalida „Vrbas“ je u međuvremenu pojačao stručni štab u kojem se uz glavnog trenera Gorana Matića sada nalazi i Bojan Bajić, sin trofejnog košarkaškog stručnjaka Dragana Bajića.

- Radi se o mladom treneru koji je imao od koga da nauči o trenerskom poslu, jer je suvišno pričati šta je sve Dragan Bajić uradio sa KK Igokea.

Siguran sam da će nam biti od velike koristi, a ne kaže se uzalud kakav otac, takav i sin, a dodao bih da će biti i bolji – dodao je Marinko Umičević. Već u subotu, 4. novembra KKI „Vrbas“ čeka još jedan neugodan protivnik, ekipa KIK 3K iz Sarajeva.

Ovaj prvenstveni meč 4. kola Lige BiH igra su u banjalučkoj dvorani „Obilićevo“ sa početkom od 14 časova. - Dobro poznajemo našeg narednog protivnika i svi smo ubijeđeni da ćemo i poslije ovog duela ostati sa maksimalnim učinkom – zaključila je Biljana Nedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana