KKI Vrbas pobjednik Kupa BiH

Milan Zubović
KKI Vrbas pobjednik Kupa BiH

Košarkaški klub invalida Vrbas po peti put postao je pobjednik Kupa BiH pošto su u finalu savladali KIK Zmaj 84:60 (27:12, 17:20, 18:17, 22:11) u meču koji je odigran u Zenici.

Pehar kapitenu Biljani Nedić uručio je Alaga Pašić, predsjednik Saveza košarke u kolicima BiH, a medalje selektor BiH Behrudin Bajgorić. Banjalučani su na ovaj način došli do duple krune, jer su ranije na ubjedljiv način osvojili šampionski naslov.

Kada je riječ o finalu Kupa treba istaći da su igrači KKI Vrbas vodili od početka susreta i da je njihov trijumf više nego zaslužen.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bili su Vlado Švraka sa 35 i Ante Štimac koji je dao 27 poena, a kod tima iz Gradačca najbolji je bio Nermin Pandžić sa 19 poena. Recimo još da je ovo bila peta pobjeda KKI Vrbas u tekućoj sezoni protiv KIK Zmaj, a njihov šest meč na programu je 21. maja u Ljubljani kada će igrati finale NLB lige.

Pehar KKI Vrbas za titulu, Švraka prvi strijelac Prije početka finala Kupa BiH košarke u kolicima, mala svečanost na parketu dvorane Arena u Zenici. Kapitenu Košarkaškog kluba invalida Vrbas Biljani Nedić uručen je pehar za devetu uzastopnu titulu u Premijer ligi. Osim toga priznanje je dobio i Vlado Švraka koji je sa 297 poena najbolji strijelac nedavno završene premijerligaške sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana