KK Feniks se sprema za Prvu ligi RS: Napad na elitu

G.S.
KK Feniks se sprema za Prvu ligi RS: Napad na elitu

BANjALUKA - Košarkašice Feniksa započinju novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske sa jasnim ciljem, a to je povratak u viši rang.

Ekipa iz Banjaluke igrala je nekoliko sezona u Ligi BiH, a 2021. godine bila vicešampion da bi nakon toga uslijedio strahoviti pad, tavorenje pri dnu tabele i ispadanje u niži rang.

- Počinje nova sezona prvenstva Srpske u koju krećemo sa svim omladinskim kategorijama, juniorima, kadetima, pionirima i mlađim pionirima. Kada je u pitanju seniorski tim, pripremali smo se dva mjeseca i nadamo se dobrim rezultatima, odnosno povratku u Ligu BiH. Uz sve to, želimo da nastavimo sa razvojem igračica i ponovo iznjedrimo novu reprezentativku Srbije kao što je to bio slučaj sa Anđelom Demirović, Anom Pavlović i Katarinom Kovačević koje su ove godine dobile poziv u U16 selekciju te ranije Lana Brenjo - rekao je trener Feniksa Darko Kosić.

Naglasio je da su pokrenuli školu košarke na tri lokacije i to u osnovnim školama “Sveti Sava”, “Đura Jakšić” i “Branko Radičević” gdje okupljaju djevojčice od prvog do petog razreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana