KK Borac dočekuje Bosnu u majstorici polufinala: Kašćelan: Energija donosi ABA 2 ligu

Darko Dragičević
Foto: KK Borac

BANjALUKA - Čitava sezona staje u 40 minuta.

Košarkaši Borca će u odlučujućoj utakmici polufinalne serije protiv Bosne igrati za finale lige BiH, kao i plasman u ABA 2 ligu.

Bosna je dobila drugi meč u Sarajevu 74:60 i izjednačila u seriji na 1:1, te prekinula seriju Banjalučana od sedam vezanih uspjeha. Odlučujuća treća utakmica igra se u 18 časova, u dvorani „Borik”. 

Trener Zoran Kašćelan ističe da će od svojih igrača tražiti samo da budu hrabri i odlučni.

- Pred nama je praznik košarke. Da nam je neko na startu lige ponudio da o plasmanu u ABA 2 i finale odlučujemo u posljednjem meču na svom parketu vjerujem da bi svi prihvatili. Imamo svoju šansu i pozivam navijače da nas podrže u toj borbi. Tajni između ekipa nema. Odigrali smo već šest mečeva u kojima je skor izjednačen i to dovoljno govori. Na njihovoj strani je iskustvo na našoj mladosti i brzina. Oni su pokazali da znaju da igraju na rezultat i očekujem veoma težak meč - istakao je trener  Kašćelan.

Ekipe se odlično poznaju tako da u trećoj utakmici sigurno neće biti iznenađenja.

- Naravno da ćemo pokušati da u trećem duelu do izražaja dođe naša brzina i trčanje. Imamo skraćenu rotaciju, ali naša mladost mora da odgovori na iskustvo i ne dozvoli rivalu da nas uvede u svoj ritam. Zbog te brzine često imamo otvorene pozicije za tri, ali mislim da neće samo to da odluči ovaj duel. Ima tu dosta segmenata na koje ćemo da obratimo pažnju. Od kontrole skoka do jake odbrane te da budu hrabri i odlučni - dodao je trener Borca.

Kapiten Srđan Gavrić je pohvalio atmosferu u „Skenderiji” i nada se da će Banjalučani napuniti „Borik”.

- U majstoricu staje sav naš trud i rad tokom sezone. Pobjedom bi krunisali sve dobro što smo napravili. U drugom meču nismo energetski bili na nivou kao da nas je serija od sedam pobjeda malo uljuljkala. Sad vjerujem da možemo bolje. Pohvalio bih atmosferu na drugom meču i nadam se da će i naši navijači napraviti slično te da ćemo imati pun „Borik” iza sebe u borbi za ABA 2 ligu i finale - rekao je Gavrić.

Sistem dao rezultat

Borac je uspio da sa najmlađim timom i budžetom koji je daleko najmanji od ostalih učesnika plej-ofa napravi dobar rezultat.

- Borac svake godine raste i napreduje. Iako imamo najmlađi tim i budžet krasi nas sjajna porodična atmosfera od igrača do uprave i to je nešto što nas raduje. Velike zasluge idu i stručnom štabu, posebno Marku Šćekiću. Pokazali smo da dobar sistem može da funkcioniše i uz manji budžet i da je šteta da se ovi momci ne podrže - istakao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana