Kirilenko pisao Umičeviću

Milan Zubović
Foto: X.com

Andrej Kirilenko, predsjednik Ruske košarkaške federacije uputio je poziv Marinku Umičeviću, predsjedniku Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ za učešće na turniru „Kup Tifa“ koji će se od 27. maja do 2. juna tekuće godine održati u Kazanju.

Treba istaći da se takmičenje organizuje zajedno sa košarkaškim klubom „Krila Barse“ koji je prošle godine bio gost Banjalučana sa kojim su potpisali protokol o bratimljenju. 

- Nama je veliko zadovoljstvo što smo dobili poziv od proslavljenog košarkaša Andreja Kirilenka koji se od 2015. godine nalazi na čelu Ruske košarkaške federacije. Takođe smo sreći što bi nam domaćini trebali biti naši prijatelji iz kluba „Krila Barse“ sa kojima se družili prošle godine u Banjaluci i odigrali prijateljsku utakmicu. Moramo se odlučiti do 3. maja da li ćemo moći da prihvatimo poziv naših velikih prijatelja iz Rusije - rekao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Za odlazak u Rusiji trebalo bi da se obezbijede značajna novčana sredstva do kojih je teško doći. 

- Očekujemo pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske kao i Grada Banjaluka. Bez njihove novčane podrške nećemo moći da se odazovemo na ovaj turnir, jer su preskupe avionske karte, a mi za to nemamo novca. Moram istaći da će organizator pokriti troškove smještaja, obroka i lokalnog transfera za tim od 12 osoba – dodao je Marinko Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana