Ker: Stekli smo bolju sliku o tome šta je Milojević značio svojim zemljacima

Tanjug
Foto: Agencije

SAN FRANCISKO- Trener košarkaša Golden Stejta Stiv Ker izjavio je da je ekipa iz San Franciska sa posebnom pažnjom ispratila sinoćnji meč Partizana i Mege u 17. kolu regionalne ABA lige na kojoj su se klubovi, navijači, saigrači, prijatelji, članovi porodice i navijači oprostili od Dejana Milojevića, prenose američki mediji.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara. On je od 2021. godine radio kao pomoćni trener Golden Stejta. Milojević je 2004. do 2006. igrao za Partizan, a od 2012. do 2020. je bio trener Mege.

Partizan je sinoć u Beogradu pobedio Megu 112:80, a utakmici je prisustvovalo više od 23.000 navijača. Uvod sinoćnjeg meča protekao je u znaku Dejana Milojevića od kojeg su se oprostili njegovi nekadašnji klubovi, brojni prijatelji, saigrači, treneri, članovi porodice i navijači.

"Srceparajuće. Razarajuće. Tako se osjećam od kada je Dejan preminuo. Ovo je najteža stvar u kojoj sam učestvovao u NBA ligi. Teško je opisati ovu našu nedjelju. Izgubili smo nekoga tako nama bliskog. I važnije od toga, najteže je vidjeti kako njegova porodica pati. Ova posljednja sedmica, posljednjih pet dana, bili su prožeti šokom, emocijama, velikim izlivima ljubavi...", rekao je Ker u suzama na konferenciji za medije.

On je nosio majicu na kojoj su bili inicijali "DM", koji su bili uokvireni u srce. Na majici je na srpskom jeziku pisalo "Brate".

 "Ne znam da li ste vidjeli događaj u Srbiji, igrala su dva tima u kojima je on bio, Mega, koju je trenirao, i Partizan, tim u kojem je bio zvijezda. Ne znam da li sam nekad vidio takvu posvetu prije utakmice. Gledali smo to kao tim. Stekli smo bolju sliku o tome šta je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, mnogo je značio i nama, Nataši, Maši i Nikoli... Ovo je bilo razarajuće za nas", istakao je trener Golden Stejta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana