Juniori Igokee brane titulu u Ligi šampiona: AEK prva prepreka

Milan Zubović
Juniori Igokee brane titulu u Ligi šampiona: AEK prva prepreka

DEBRECIN - Odbranu titule juniorske Lige šampiona košarkaši Igokee započeće danas od 11 časova.

Prvi protivnik u grupi B biće im AEK, koji je juče ubjedljivo poražen od Nimburka rezultatom 80:115. Sa velikom dozom optimizma mlada ekipa iz Aleksandrovca otputovala je u Debrecin, gdje se održava završni turnir. Prošle godine u Turskoj bili su prvi pod vođstvom Slobodana Kecmana, dok sada ekipu sa klupe predvodi Boris Jokanović. Tim je pretrpio velike promjene u odnosu na prošlogodišnji, što je i normalno, s obzirom na to da je riječ o juniorskom sastavu koji su pojedinci “prerasli”. Ipak Jokanović sa mnogo optimizma dočekuje turnir, dok su prije njega osvojili Ligu PKS Banja Luka pobjedom nad Borcem 84:81 i takmičenje završili bez poraza.

- Imamo malo problema sa povredama nekih igrača, tako da protiv AEK-a nećemo biti u najjačem sastavu. Uprkos tome idemo na pobjedu, kao i u drugom meču grupe, koji je na rasporedu sutra u istom terminu. Spremni smo i motivisani da izborimo polufinale u kojem je sve moguće - rekao je Jokanović za “Glas Srpske”.

Svjestan je da će biti teško ponoviti uspjeh iz prošle godine, kada je Igokea osvojila premijerno izdanje juniorske FIBA Lige šampiona u turskoj Bursi.

- Kao aktuelni šampioni imamo obavezu da se predstavimo u najboljem svjetlu i vjerujem da ćemo dati svoj maksimum. U posljednjih deset dana odigrali smo pet utakmica zbog gustog rasporeda i to nam je malo poremetilo treninge i pripremu, ali vjerujem da neće uticati na igru - dodao je Jokanović.

On u svom timu ima trojicu igrača koji su jedno vrijeme trenirali sa seniorskim sastavom, a to su Andrej Ačimović, Faruk Duvnjak i Ognjen Radošić.

- Njih trojica trebalo bi da donesu dodatno iskustvo, jer su već igrali na najvećoj sceni. Njihovo prisustvo daje ekipi neku novu snagu, tako da jedva čekamo da počne utakmica - naveo je Jokanović.

Sastav grupa

Za razliku od prošle sezone, kada je deset ekipa bilo podijeljeno u dvije grupe, sada su formirane četiri sa po tri ekipe. Prvoplasirani timovi će izboriti nastup u polufinalu. U grupi A su Ritas, Tenerife, Promiteas, Debrecin, u grupi C Tofaš, Ludvigzburg, Opava i u grupi D Hapoel Jerusalim, Galatasaraj i Oldenburg. Novajlije su Promiteas, Debrecin, Opava Galatasaraj i Oldenburg. Od prošle sezone nema Bnei Herclije, Ostendea i Mursije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana