Jovanović: Nismo mogli više bez pleja

Milan Zubović
Foto: VELIBOR TRIPIĆ

BANjALUKA - Trener Igokee Vladimir Jovanović nije bio previše razočaran porazom od CSKA (82:66) jer nije mogao da računa na Edina Atića, Kostu Kondića, Marka Jošila i Stefana Mudija.

- Fenomenalan je događaj i nešto novo za nas jer smo igrali u uslovima koji nisu svojstveni za košarku i trebalo je neko vreme da se priviknemo. Sjajna je organizacija i drago nam je što možemo da ugostimo sve ove ljude, trenere i igrače. Što se tiče utakmice, mislim da smo odigrali korektno prvo poluvreme i tražili rešenja dok u drugom poluvremenu nismo odgovorili na njihovu agresivnu igru. Njihov trener je video da mi praktično nemamo igrače na lopti, ball handlere, i da taj nedstatak organizacije igre je značio da morao mnogo da improvizujemo. Nažalost nismo to radili u drugom poluvremenu pa se ta loša energija prenala i na odbranu gde smo bili previše mekani. Mislim da smo u ovim uslovima odigrali u gornjim granicama naših mogućnosti s obzirom na izostanak četiri igrača. Imamo malo vremena da se oporavimo jer već u četvrtak naveče igramo protiv sjajnog Galatasaraja. Biće to teža utakmica nego jebila protiv CSKA i probaćemo da se regenerišemo i odigramo najbolje što možemo - rekao je Jovanović.

Novjalija u redovima Igokee Zoran Nikolić bio je oduševljen viđenim, a nada se boljem izdanju svoje ekipe u meču sa Galatasarajem koji je na rasporedu u četvrtak naveče u Laktašima.

- Svaka čast za organizaciju jer je ovo jedan super turnira i za nas i za klub i za grad Banjaluku i Laktaše. Igrali smo sjajno prvo poluvrijeme, bili u prednosti, u trećoj četvrtini desio se taj pad energije i koncentracije. To je na kraju bilo presudno zašto smo izgubili sa 16 poena razlike. Što se tiče pozitivnih stvari treba da gledamo prvo poluvrijeme,a što se tiče negativnih drugo. Vjerujem da ćemo bit ibolji u narednom meču i konstantniji kako se početak sezone bude bližio. Turnir je vema jak, sve su ekipe veoma kvalitetna i biće ovo dobra proba za nas da vidimo na kojem smo nivou kada su pripreme u pitanju. Galatasaraj je jaka ekipa, trenera poznajem (Zvezdan Mitrović) jer me trenirao u reprezentaciji Crne Gore dok znam neke igrače. AN anam je da odigramo još bolje jer je sada samo prvo poluvrijeme bilo dobro - naglasio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana