Jovanović: Cibona igra atipično, ali smo kvalitetniji

D.D.
Foto: M.Z.

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee okreću se obavezama u ABA ligi nakon što su završili nastup u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Seriju od pet pobjeda na regionalnom planu i trku sa Crvenom zvezdom za prvo mjesto na tabeli pokušaće da nastave u subotnjem susretu 12. kola sa Cibonom koji je na rasporedu od 17 časova u Laktašima. 

Za razliku od FIBA takmičenja gdje se nisu proslavili momci koje sa klupe predvodi trener Vladimir Jovanović sjajno igraju na Jadranu. 

Imaju devet pobjeda uz dva poraza i samo je Zvezda ispred njih sa trijumfom više i porazom manje, a u leđa im gledaju Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija sa skorom 8-3. 

Sve ekipe koje su iza nje Igokea je pobijedila ove sezone, a sada će snage odmjeriti sa zagrebačkim timom. Cibona ima velikih problema, kako organizaciono tako i igrački. 

Mnogo promjena desilo se prethodnog ljeta dok je nedavno došlo do promjene na klupi pa je Jakšu Vulića naslijedio Dino Repeša, sin proslavljenog Jasmina Repeše. 

- Očekuje nas veoma važna i zahtevna utakmica. Igramo na domaćem terenu, odigrali smo loš meč u Ligi šampiona tako da želimo da se vratimo na pravi put. Zahtevna je utakmica jer Cibona igra jako dobro, atipična je nije ih lako skautirati. Domaće prvenstvo igraju sa pet igrača, ABA ligu sa još pet tako da je to atipično. Ostvarili su neke velike pobjede uz veliki broj ubačenih poena. Moramo da budemo ozbiljni i skoncentrisani i da ispoštujemo ovo što smo spremali za ovo kratko vreme. Mislim da smo kvalitetnija ekipa ali to treba da pokažemo na terenu – rekao je trener Vladimir Jovanović.

Parovi, subota: Cedevita Olimpija - Krka (15), Igokea - Cibona (17), Borac - Mornar (19), Partizan - Budućnost (21). Nedjelja: Studentski centar - Crvena zvezda (17). Ponedjeljak: Split - Mega (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana