Jokićev 13. tripl-dabl u sezoni i presudni poeni za pobjedu Nagetsa

GS
Jokićev 13. tripl-dabl u sezoni i presudni poeni za pobjedu Nagetsa

INDIJANA  - Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je 31 poen, 13 skokova i 10 asistencija u pobjedi Denver nagetsa 114:109 na gostovanju kod Indijana pejsersa.

Domaćini Pejsersi pružili su prilično dobar otpor prvacima NBA lige bez prve zvijezde plejmejkera Tajrisa Haliburtona, prenosi RTS.

Nagetsi su ubitačnom trećom dionicom (39:19) ušli u posljednji period sa dvocifrenom prednošću. Međutim, Pejsersi se nisu predali i uzvratili su preokretom. Trojkom Šeparda na tri minuta i 42 sekunde do kraja su čak i poveli 103:102.

Onda su na scenu stupili Džamal Mari i Nikola Jokić. Kao u prošlogodišnjem plej-ofu, zaključno sa finalom, ovaj tandem je preuzeo kontrolu nad završnicom.

Jokićeva trojka na sedam sekundi do kraja je postavila konačan rezultat i donijela treću uzastopnu pobjedu Nagetsima na turneji po Istoku.

Dvostruki MVP regularnog dijela i najkorisniji igrač prošlogodišnjeg finala Jokić je završio meč sa 31 poenom, 13 skokova i 10 asistencija. Pogodio je tri trojke iz četiri pokušaja i šutirao 10/15 za dva. Mari ga je pratio sa identičnim poenterskim učinkom uz osam skokova i sedam asistencija. Posle pobjede u Bostonu, novo odlično izdanje ovog tandema.

Kod Pejsersa se najviše istakao Majls Tarner sa 22 poena. Ti Džej Mekonel je stao na 17 poena, dok je pojačanje iz Toronta Paskal Sijakam završio sa dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova. Najbolji napad lige bez Haliburtona nije isti.

Nagetsi su na 30 pobjeda i 14 poraza. Treći su za Zapadu iako je drugoplasirana Oklahoma sa 29-13 takođe na 16 pobjeda u plusu. NBA prvacima slijedi posljednje gostovanje u ovoj seriji, protivnik je ekipa Njujork niksa u "Medison skver gardenu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana