Jokić: Vulvsi su pravljeni da nas pobede

B92
Jokić: Vulvsi su pravljeni da nas pobede

Poslije epske borbe u sedam utakmica sa Minesota Timbervulvsima, okončana je vladavina Denver Nagetsa u NBA ligi.

Nagetsi su u seriji sa Vulvsima izgubili čak tri utakmice na svom parketu u Denveru, poniženi i sa 43 razlike u Mineapolisu, a u meču odluke su uspjeli da ispuste čak 20 poena prednosti.

Nije im pomogla ni još jedna impresivna partija MVP-ja sezona Nikole Jokića sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

Uprkos sjajnoj statistici, Jokić se mučio protiv Vulvsa koji su protiv njega slali čak trojicu sjajnih visokih igrača – godinama jednog od najboljih defanzivaca lige Rudija Gobera, ol-star centra Karl-Entonija Taunsa i Naza Rida.

"Mislim da su pravljeni da nas pobede. Pogledajte njihov sastav. Imaju praktično dva Ol-stara, verovatno dva člana najboljeg odbrambenog tima sezone. Majk Konli je verovatno najpotcenjeniji igrač lige", rekao je Jokić.

Jokić je promašio osam od deset šuteva za tri poena u sedmoj utakmici. Imao je podršku samo od Džamala Mareja koji je ubacio 35 poena, ali 24 u prvom poluvremenu uz 4/12 za tri poena.

"Od klupe za rezerve, preko šestog igrača sezone. Oni su jedini tim koji može da radi bukvalno sve. Mogu igrati i sa niskom i sa visokom petorkom", zaključio je Jokić.

Vulvsi će u finalu Zapada igrati protiv Dalas Maveriksa. U finalu Istoka sastaće se Boston Seltiksi i Indijana Pejsersi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana