Jokić: Uživao sam igrajući za Srbiju

RTS
Jokić: Uživao sam igrajući za Srbiju

DENVER - Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić izjavio je na konferenciji za medije Denver nagetsa da bi svaki igrač trebalo da iskoristi priliku i zaigra za nacionalni tim ukoliko mu se pruži prilika.

Poslije reprezentativnih obaveza i zasluženog odmora, Nikola Jokić se vratio u Denver.

Ponovno okupljanje ekipe desilo se na danu za medije, gdje su igrači fotografisani i davali izjave za medije.

Jedno od prvih pitanja za Jokića na konferenciji za medije bilo je vezano za rano ispadanje od Minesote u drugoj rundi NBA plej-ofa, što je omogućilo ranije uključenje u reprezentativne obaveze: „Da li mu je zauzeto ljeto nešto oduzelo?“

-Ništa nije oduzelo jer sam zaista uživao igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da bi svaki igrač koji ima priliku to da uradi trebalo to da iskoristi. To je potpuno drugačije takmičenje. U suštini, svaka utakmica je važna. Ako izgubiš, ideš kući. Mislim da je zaista, zaista zanimljivo -  rekao je Jokić, prenosi RTS.

Novajlija u timu je bivši MVP Rasel Vestbruk.

-Mislim, naravno, nismo imali dobar odnos na terenu. Mnogo smo se svađali i pričali jedan drugome, ali sada znam ko je on malo bolje van terena. Sjajan saigrač, vokalni lider, momak koji voli da sluša i koji želi da prati u teretani. Mislim da je sjajan igrač za nas i mislim da će nam doneti mnogo dobrih stvari - istakao je Jokić.

Osvajač tri MVP zvanja je upitan kako pronalazi motivaciju iz sezone u sezonu.

-Nije toliko do motivacije, više je do poštovanja ekipe. Jer sve može lako i brzo da se okrene. Uživanje sa timom. To je moja motivacija - naveo je "Džoker".

Uporedio je osvajanje olimpijske medalje za Srbiju i prstena sa Denverom.

-To je slično i drugačije. Osvojiti nešto prvi put ikada za ovu organizaciju i za mene lično, naravno da je posebno. Igranje za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, jedinstvene osećaje. Igranje sa prijateljima s kojima sam odrastao, igrao sam protiv njih od kad smo imali 13, 14 godina, sada se takmičimo za nacionalni tim protiv najboljih na svetu - pojasnio je Jokić.

Njegov glavni saigrač Džamal Mari je produžio ugovor.

 

-On je moj „partner u zločinu“ i prošli smo kroz mnogo toga. Imali smo velike pobede, velike poraze, i srećan sam što je ostao s nama. Nadam se da ćemo napraviti još malo istorije zajedno, hajde da to tako kažemo - zaključio je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana