Jokić nastavio da ispisuje istoriju NBA (VIDEO)

GS
Jokić nastavio da ispisuje istoriju NBA (VIDEO)

DENVER - Košarkaši Denvera ubedljivo su nadigrali tim Bruklina sa 124:101, a do pobjede ih je predvodio Nikola Jokić koji je za manje od pola sata igre postigao novi trostruki dvocifren učinak.

Srpski centar je tako postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario najmanje 10 tripl-dablova u sedam vezanih sezona, piše RTS.

Proslavljeni srpski centar, poslije rasprave sa sudijana i isključenja na meču sa Čikagom, na spektakularan način vratio se u igru predvodeći Denver koji je novom odličnom timskom igrom na svom terenu ubjedljivo nadigrao Bruklin.

Za nešto manje od pola sata igre Jokić je ubacio 26 poena uz 15 skokova i 10 asistencija ostvarivši svoj 35. tripl-dabl u karijeri i sjajno motivišući tim.

Jokiću je to 35. tripl-dabl u karijeri, a postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario najmanje 10 tripl-dablova u sedam vezanih sezona. Prije njega to je dvaput uspjelo Raselu Vestrbruku, a jednom legendarnom Oskaru Robertsonu.

Tim Majkla Melouna je od samog starta meča preuzeo potpunu inicijativu i ubjedljivo vođstvo a gostujući Bruklin je uspeo samo u posljednjoj četvrtini da pruži ravnopravan otpor što nije bilo dovoljno da izbjegnu ubjedljivi poraz.

Domaćini su već sredinom druge četvrtine obezbijedili dvocifrenu prednost i potom je odličnom odbranom održavali za ubjedljivu pobjedu.

U sjajnoj timskoj igri Pejton Votson je bio drugi najefikasniji igrač domaćeg tima sa 18 postignutih poena, Džamal Mari je dodao 16, a Eron Gordon 13 poena.

U timu Bruklina najefikasniji bio Spenser Dinvodi sa 17 poena ali to nije ni malo omelo Denver da dođe do 17. pobjede u ovoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana