Jokić: Đoković je ambasador Srbije, ne mogu da se poredim sa njim

Tanjug
Jokić: Đoković je ambasador Srbije, ne mogu da se poredim sa njim

LOS ANĐELES - Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je danas da je njegov sunarodnik, treći teniser sviijeta Novak Đoković veliki ambasador Srbije u svijetu, prenosi ESPN.

Američki novinari su pitali Jokića da li će razmijeniti poruku sa Đokovićem, koji će naredne nedjelje nastupiti na Rolan Garosu.

-Da budem iskren, nemam njegov broj. On je momak koji predstavlja Srbiju na znatno većoj sceni, on je ambasador Srbije. Idol je deci u Srbiji, ne samo na terenu, već i van njega, zbog svega šta njegova fondacija radi - rekao je Jokić na konferenciji za medije. Košarkaš Denvera je priznao da je želio da bude kao Đoković.

-Ja sam želeo da budem kao Đoković. On radi sjajan posao za decu, za Srbiju... ne mogu da se poredim sa njim - istakao je Jokić.

Košarkaši Denvera plasirali su se noćas u finale NBA lige, pošto su u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije u gostima pobijedili Los Anđeles Lejkerse sa 113:111.

Denver je serijom 4:0 izborio finale gdje će igrati sa boljim iz duela između Majamija i Bostona.

Tim sa Floride vodi sa 3:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije. Finalna serija će početi u noći između 1. i 2. juna.

Jokić je proglašen za MVP igrača finala Zapadne konferencije NBA lige.

-Šta mi ovo znači? Za mene, iskreno, ništa! Ovaj trofej bi trebalo da ide mojim kolegama i trenerima. Oni su me doveli u ovu situaciju. Samo sam prvi među jednakima i srećan sam da smo zajedno pobeđivali i činili ovako nešto - poručio je Jokić. Srpski košarkaš je odgovorio i na pitanje šta misli o nagradi za najboljeg igrača sezone (MVP), koja je pripala centru Filadelfije Džoelu Embidu.

-Ne razmišljam više o tome. Ljudi misle i govore da Embid nije trebalo da je dobije, ali ja ne mislim tako. Mislim da je zaslužio. Ako ste gledali, igrao je moćnu košarku tokom čitave sezone i mislim da je igrao neverovatno u svakoj utakmici - poručio je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana