Izbor najboljeg mladog košarkaša regionalnog takmičenja: Đurišić je top prospekt

G.S.
Izbor najboljeg mladog košarkaša regionalnog takmičenja: Đurišić je top prospekt

BANjALUKA - Nikola Đurišić, košarkaš Mege, izabran je za top prospekta ABA lige. Ove sezone osvojio je i priznanje za najboljeg igrača Juniorske ABA lige.

Ovu titulu je osvojio u izboru trenera ekipa ABA lige, novinara i navijača. Sjajni bek završio je glasanje sa ukupno 60,6% glasova ispred Tomislava Ivišića iz Studentskog centra sa 18% i Tristana Vukčevića iz Partizana koji je glasanje završio sa 8,7% glasova.

Nikola Đurišić bio je najbolji po glasovima trenera ekipa ABA lige i novinara, dok je u glasanju ljubitelja košarke završio na drugom mjestu, što njegov uspjeh čini još impresivnijim.

Za Nikolu Đurišića ovo je bila treća sezona u ABA ligi i sasvim sigurno ona u kojoj je stekao punu afirmaciju jer je postao jedan od nosilaca ekipe Mege. Ove sezone ima prosjek od 13,3 poena, 3,7 asistencija, tri skoka, 1,1 ukradenu loptu i ocjenu od 12,1 po utakmici.

On je tako postao peti igrač Mege poslije Nikole Jokića, Goge Bitadzea, Filipa Petruševa i Nikole Jovića koji je proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige, a Mega može da se pohvali i da četvrtu sezonu uzastopno u svojim redovima ima igrača koji dobija ovo priznanje. Titula najboljeg mladog igrača ABA lige kruna je dosadašnje karijere Meginog bisera. Đurišić je u sezoni 2020/21. bio član idealne petorke juniorskog turnira Evrolige, u koju je bio uvršćen i prošle godine, kada je vodio juniore Mege do evropske krune, a pri tome je proglašen i za MVP-a. Nedavno je na Fajnal foru U19 ABA lige takođe bio dio idealnog tima i osvajač MVP priznanja.

Najbolji

2014/15 - Nikola Jokić (Mega Leks)

2015/16 - Ante Žižić (Cibona)

2016/17 - Džona Bolden (FMP)

2017/18 - Džanan Musa (Cedevita)

2018/19 - Goga Bitadze (Budućnost VOLI)

2020/21 - Filip Petrušev (Mega Soccerbet)

2021/22 - Nikola Jović (Mega Mozzart)

2022/23 - Nikola Đurišić (Mega)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana