Igor Josipović, novo pojačanje KK Prijedor Spartak: Ne plašim se uloge lidera

Darko Dragičević
Igor Josipović, novo pojačanje KK Prijedor Spartak: Ne plašim se uloge lidera

PRIJEDOR – Košarkaški klub Prijedor Spartak potpisao je ugovor sa iskusnim centrom Igorom Josipovićem. Nakon dovođenja nekoliko mladih košarkaša ekipa, koju vodi trener Danilo Palalić, je riješila i najveći problem na centarskoj poziciji.

Josipović se tako nakon dvije godine provedene u inostranstvu vraća u prvenstvo BiH gdje je sa puno uspjeha nosio dresove Borca, Leotara, Mladosti i Sparsa.

Pored toga igrač je nastupao u brojnim timovima u inostranstvu. Posljednje sezone je igrao u češkoj gdje je osvojio Kup ove zemlje, te završio na drugoj poziciji u prvenstvu.

- Iskreno dosta je bilo putovanja po inostranstvu. Želio sam da pronađem angažman bliže kući da polako privodim i igračku karijeru kraju, te da budem uz porodicu i prijatelje. Prijedor Spartak je bio veoma korektan, strpljiv i to je presudilo. Sviđa mi se i sam koncept ekipe koja je puna mladih domaćih igrača koji bi uz nekoliko nas starijih trebalo da napreduje - istakao je Josipović.

On će biti najstariji igrač u ekipi i sigurno je da se očekuje da bude i lider.

- Navikao sam na to već u Sparsu, gdje sam bio među najstarijim košarkašima. Ništa novo za mene, na plašim se uloge lidera. Pokušaću da pomognem ekipi na najbolji način, ali i mladim košarkašima da izguraju ovu debitantsku sezonu u elitnom rangu takmičenja - dodao je iskusni centar.

Prijedor je dosad sačuvao veći dio ekipe iz prošle sezone, a uz to su dovedeni Rajko Gutalj i Andrej Bojanić.

- Uprava i stručni štab Prijedor Spartaka su bili maksimalno korektni. Jasno su rekli svoje želje, mogućnosti. Njihova prva želja je da ova mlada ekipa napreduje tokom sezone. Naravno glavni cilj je opstanak, ali nema prevelikog pritiska. Tim će pokušati da raste kroz sezonu da bude sve bolji i imaju kontinuitet na klupi kao i u sastavu tako da vjerujem da ću se brzo uklopiti uz te mladiće - dodao je na kraju Josipović.

Trener bio saigrač

Josipovića će u Prijedor Spartaku sačekati trener Danilo Palalić. Zanimljivo je da su njih dvojica nekoliko sezona bili i saigrači. Prvo su bili u KK Borac gdje su osvojili Kup i prvenstvo Srpske, a zatim su sarađivali i u Leotaru. U novoj sezoni će tako opet sarađivati, ali ovaj put sa drugih pozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana