Igokeu muče problemi sa povredama: Mudi najbliži povratku

Milan Zubović
Igokeu muče problemi sa povredama: Mudi najbliži povratku

LAKTAŠI - Poraz Igokee od FMP-a došao je u teškom trenutku jer ekipu iz Aleksandrovca u narednih desetak dana očekuju tri izuzetno teške utakmice na dva fronta.

Četa Vladimira Jovanovića prvo će gostovati kod Partizana (nedjelja, 21 čas), zatim će u srijedu na noge italijanskoj Dertoni u Tortonu (20.30), a onda u subotu ugostiti Budućnost. Pored toga, Jovanović ima problema sa povredama igrača jer su van stroja Stefan Mudi, Džeki Karmajkl i Marko Jošilo.

- Ne očekujem da se brzo vrate, možda je najbliži povratku Mudi. Imamo težak raspored ispred nas, ali šta je tu je, probaćemo da se izdignemo uz sve probleme koje imamo - izjavio je Jovanović.

Hladan tuš zalio je košarkaše Igokee u posljednjoj desetinki utakmice protiv FMP-a koji je nestvarnim poenima Bojana Subotića slavio pobjedu rezultatom 74:73 u šestom kolu ABA lige. Četiri sekunde dijelile su izabranike Vladimira Jovanovića od petog vezanog trijumfa u regionalnom takmičenju, ali ih je mnogo koštao manjak koncentracije. Domaćin je imao sjajnu priliku da slavi kada ih je Dragan Milosavljević doveo u vođstvo 72:69 devet sekundi prije kraja, a potom je Nikola Tanasković napravio faul nad Subotićem u šutu za tri poena. Iskusni košarkaš realizovao je sve tri, da bi na drugoj strani bio fauliran Edin Atić četiri sekunde prije kraja. Pogodio je prvi penal, drugi promašio, a lopta se odbila do Subotića koji je istrčao kontranapad i poentirao desetinku prije isteka vremena.

- Čestitam FMP-u na pobedi. Bilo je neizvesno i uzbudljivo do samog kraja i jedna lopta je presudila. Mislim da smo jedna iskusna ekipa i trebalo je da budemo puno pametniji, da iskontrolišemo faul i shvatimo da je to velika odgovornost kako ga napraviti i na kraju da se odbranimo na četiri sekunde preko celog terena, kada smo primili koš. To je direktni uzrok poraza. Nismo bili kakvi možemo i treba da budemo. Uz sve objektivne probleme koje smo imali, ovu utakmicu je trebalo da dobijemo, ali to je košarka i moramo da dignemo glavu i verujemo da će nam se vratiti ovako nešto tokom sezone - rekao je Jovanović.

Poeni

Sa 16 poena Edin Atić bio je najbolji u redovima Igokee, dok je Zoran Nikolić postigao 14 uz sedam skokova, a Nikola Tanasković je imao 13 skokova uz pet poena. Kod “pantera” Džordan Voker je postigao 16 poena, a junak susreta Subotić dva manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana