Igokea zauzela šesto mjesto na svom turniru; Jovanović: Ne ide bez plejmejkera

Milan Zubović
Foto: V. Tripić

LAKTAŠI - Nastup na turniru povodom proslave svog 50. rođendana Igokea je završila na posljednjem šestom mjestu.

U utakmici za peto mjesto doživjeli su poraz od Turk Telekoma rezultatom 69:64 (14:7, 14:20, 20:13, 16:29), a prije toga bolji od njih u grupnoj fazi bili su CSKA i Galatasaraj. Trener Vladimir Jovanović imao je velikih problema s povredama igrača pa nije mogao da računa na Edina Atića, Kostu Kondića, Marka Jošila i Stefana Mudija te je imao samo deset igrača na raspolaganju, ali je i pored toga iskoristio priliku za uigravanje pred početak nove sezone u kojoj ga čekaju nastupi u Ligi šampiona i ABA ligi.

- Imali smo puno kadrovskih problema i s obzirom na sastav s kojim smo izašli na teren s nekim stvarima možemo biti zadovoljni, s nekim ne. Ono što me hrabri jeste to što moji momci imaju karakter i nisu odustajali i pored svih problema protiv objektivno jačih protivnika od nas i dali su svoj maksimum. Izgubili smo sve tri utakmice, ali smo u sve tri većim delom bili ravnopravni protivnici. Kada nam se vrate igrači koji nisu igrali, a to bi trebalo brzo da bude jer nisu teže povrede u pitanju, mislim da će biti veoma dobro - izjavio je Jovanović.

Posebno je bio vidljiv izostanak plejmejkera.

- Osetili su se problemi sa organizacijom igre i neki su uzeli na sebe što nije njihov posao. Protivnici su to prepoznali i vršili pritisak pa smo imali veliki broj izgubljenih lopti. To je sve nešto što smo uračunali kada smo znali u kojem sastavu idemo - naglasio je Jovanović.

Najbolji u njegovom timu bio je Nikola Krunić s 22 poena kojem je ovo bila prva utakmica na turniru, Marko Jeremić je dodao 14, a Zoran Nikolić 13. U redovima tima iz Ankare kojeg s klupe predvodi srpski stručnjak Nenad Čanak istakao se Stiven Enoh sa 14 poena, a jedan manje je dao Tajron Valas. U borbi za treće mjesto sinoć su igrali Galatasaraj i Hapoel Jerusalim dok su se u finalu sastali Partizan i CSKA.

Košarkaši Galatasaraja osvojili su treće mjesto na turniru Igokee nakon što su savladali Hapoel iz Jerusalima rezultatom 99:89.

Vatutin: Igokea naš mlađi brat

Predsjednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin bio je gost Igokee na njenom turniru povodom proslave 50. rođendana.

- Svi znate da CSKA ove godine slavi 100 godina postojanja, a Igokea ovih dana proslavlja svoj 50. rođendan tako da možemo reći da je Igokea naš mlađi brat. Veliko mi je zadovoljstvo što smo stigli u Republiku Srpsku i što CSKA učestvuje na turniru koji je okupio brojne košarkaške velikane na jednom mjestu - rekao je Vatutin koji je dobio zahvalnicu Igokee, a i sam je uzvrtio istom.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik uručio je zahvalnice predsjedniku Republike Srpske i nekadašnjem igraču kluba Miloradu Dodiku, prvom čovjeku Partizana Ostoji Mijailoviću i Andreju Vatutinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana