Igokea za deset (FOTO)

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Košarkaši Igokee odbranili su titulu šampiona BiH. U drugoj utakmici su savladali Borac 76:62 i tako došli do 10. titule u BiH.

Presudilo je iskustvo ekipe iz Laktaša koja je izdržala sve pokušaje Borca  da dođe do preokreta.

U prvoj četvrtini se igralo u serijama. Borac je poveo 4:0, a zatim je Igokea uspjela da zaigra bolje u odbrani. To je omogućilo lagane poene u tranziciji pa su napravili seriju 13:0 i prešli u vođstvo. 

Banjalučani su uspjeli da pronađu ritam u napadu pogodili su dvoje trojke a Kristijan Ateljević je svojim blokadama digao nivo u odbrani. Domaći tim  je prešao u vođstvo 17:15. 

Na prvu pauzu su otišli sa poenom prednosti.

Drugi dio je protekao u izjednačenoj igri do finiša ovog perioda. Igokea je tada napravila seriju 8:0 i odlijepila se na 35:27. Na odmor su otišli sa plus šest 37:31.

Igokea je u trećem periodu pronašla način da zaustavi Džeroda Vesta. Odličnu odbranu odigrao je Marko Jeremić, pa je gostujući tim došao do plus 13. 

Tu prednost su uspjeli da čuvaju. Pokušavali su u Borcu da dođu do preokreta, prilazili na jednocifreni zaostatak ali nisu uspjeli da okrenu meč.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Mario Nakić sa 18, te Sava Lešić sa 13. Kod Borca Džerod Vest je imao 18 poena i bio jedini dvocifren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana