Igokea vezala petu pobjedu u ABA ligi

Milan Zubović
Igokea vezala petu pobjedu u ABA ligi

NOVO MESTO - Petu pobjedu zaredom ove sezone ABA lige upisali su košarkaši Igokee koji su slavili na gostovanju kod Krke rezultatom 92:80, u 11. kolu regionalnog takmičenja.

Trener ekipe iz Republike Srpske Vladimir Jovanović upozoravao je svoje izabranike da ih čeka težak meč u Novom Mestu što se i pokazalo kao tačno, iako to konačan rezultat ne pokazuje.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri tokom koje je domaćin vodio većim dijelom vremena i na poluvremenu imao pet poena viška. Treća četvrtina pokazala se kao ključna jer je tada Igokea limitirala slovenački tim na samo deset poena, a serijom 16:4, prelomila utakmicu u svoju korist. U posljednjoj četvrtini gosti su nastavili sa dobrom igrom i samo uvećali rezultatsku prednost.

Prvo ime susreta bio je Dragan Milosavljević koji je ubacio 25 poena i za poen nadmašio dosadašnji košgeterski rekord kojeg je postavio u dresu Partizana protiv Crvene zvezde još u sezoni 2009-10. Svi ostali igrači gostujuće ekipe upisali su se među strijelce, Edin Atić postigao je 16 uz šest skokova. Igokea trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli sa učinkom 9-2, i utakmicom manje od Crvene zvezde koja je na 9-1, a svoj meč ove runde igraće u ponedjeljak protiv Mege.

Naredni ispit Igokea će imati u utorak kod Tofaša u petom kolu Lige šampiona gdje joj je potrebna pobjeda da izbori baraž za popunu top 16 faze FIBA takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana