Igokea traži šefa struke: Tomić glavna želja

D. D.
Foto: G.S.

LAKTAŠI - Košarkaški klub Igokea u potrazi je za trenerom koji će voditi ekipu naredne sezone. Prvi kandidat za upražnjeno mjesto je Milan Tomić, koji je trenutno u stručnom štabu Armani Milana, saznaje Basketbal sfera.

Igokeu je prošle sezone vodio Vladimir Jovanović, dok je nakon njegovog odlaska u Ligi šest za šampiona na klupu sjeo Marko Cvetković. 

Na kraju aleksandrovački tim je osvojio titulu šampiona BiH. Međutim ekipa je imala velikih problema sa povredama i tokom sezone je često mijenjala igrački kadar. 

Imali su sjajan start u ABA ligi, dok nisu ostvarili željene rezultate u FIBA Ligi šampiona pa je nakon završetka tog takmičenja došlo do odlaska nosilaca, što se odrazilo na igre tima u drugom dijelu sezone.

Tomić bi se u slučaju da prihvati ponudu Igokee vratio u regionalno takmičenje, pošto je godinu i po dana proveo u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio i titulu u sezoni 2018/19, kada je u pitanju ABA liga. On je u Laktašima sa beogradskim timom osvojio i Superkup ABA lige.

Prva želja Igokee bio je mladi stručnjak Nenad Stefanović, koji je vodio FMP Železnik, ali je on blizu inostranog angažmana. 

Takođe spominjao se pomoćni trener u Partizanu Bogdan Karaičić. Uskoro slijedi nastavak razgovora, a nakon imenovanja trenera Igokea će početi i da stvara tim za narednu sezonu.

Igokea je u dosadašnjem dijelu sezone već dovela i prvo pojačanje, a to je Vojin Ilić, bivši košarkaš Bosne. Ugovore s ekipom imaju najmlađi članovi tima, dok će biti razgovora o nastavku saradnje sa pojedinim članovima sadašnje ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana