Igokea šokirala Partizan u Areni

Milan Zubović
Foto: ABA liga

BEOGRAD - Košarkaši Igokee utišali su navijače Partizana u beogradskoj Areni jer su pobijedili "crno-bijele" rezultatom 91:89.

 

Ekipa iz Republike Srpske vodila je većim dijelom utakmice, a u jednom trenutku treće četvrtine imala je i 22 poena prednosti koje je zamalo prokockala u dramatičnij završnici.

Sa 19 poena prednosti Aleksandrovčani su ušli u posljednji period što su domaći nadoknadili čak i izjednačili te imali priliku da pobijede, ali su gosti imali malo više sreće u samoj završnici za veliko slavlje.

Pobjedu je donio Stefan Mudi nakon prodora dvije sekunde do kraja u kojima domaćin nije odreagovao kao evroligaška ekipa te su njegovi igrači napravili grešku prilikom izvođenja lopte iz auta koju su gosti presjekli.

U ovom meču za Partizan je debitovao brazilski centar Bruno Kaboklo koji je na parketu proveo tri minuta i 20 sekundi u prvom poluvremenu i zabilježio dva poena.

Ovo je velika pobjeda za momke Vladimira Jovanovića nakon šokantnog poraza u prošlom kolu od FMP-a, u posljednjoj desetinki, ali su se sada u potpunosti iskupili za svoju petu pobjedu u sedam kola. Marko Jeremić i Nikola Tanasković bili su najbolji kod pobjednika sa po 17 poena, 14 je dodao Edin Atić, a 12 Dragan Milosavljević. Kod Beograđana, kojima je ovo drugi poraz u regionalnom takmičenju ove sezone, najbolji je bio Zek Ledej sa 16, a prljtio ga je Uroš Trifunović sa jednim manje.

Igokea će nastaviti sa odigravanjem utakmica sa teškim rivalima i u srijedu će gostovati italijanskioj Dertoni u Tortoni dok će iduće subote ugostiti Budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana