Igokea slaba za "pantere"

Milan Zubović
Foto: ABA Liga

ŽELEZNIK - Košarkaši Igokee nisu uspjeli da slave na gostovanju kod FMP-a u 19. kolu ABA lige.

"Panteri" su bili bolji rezultatom 78:64 i tako prekinuli niz od četiri poraza te stigli do do šeste pobjede ove sezone kojom su napravli veliki korak ka opstanku, a možda i najavili borbu za osmo mjesto na tabeli koje donosi nastup u plej-ofu. 

S druge strane Igokea nije uspjela da veže drugu pobjedu nakon slavlja protiv Borca i upisala je osmi poraz uz kojeg ima 11 trijumfa pa trenutno drži peto mjesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Četa Vladimira Jovanovića nije bila napadački raspoložena u ovom susretu i ovo je bilo njeno drugo najlošije izdanje ove sezone, a samo je Crvenoj zvezdi dala manje poena (63) u prvom kolu. 

Najefikasniji u redovima Igokee bio je Mario Nakić sa 20 poena, Nikola Marić je dodao 12, a Edin Atić deset. "Panteri" su odigrali sjajan meč kojeg su kontrolisali od samog početka i pred odlučujućih deset minuta vodili sa 18 poena razlike da bi sredinom posljednje četvrtine imali i velikih 20 poena razlike.

Bila je ovo debitanstka pobjeda trenera ekipe iz Železnika Saše Nikitovća koji se vratio u regionalno takmičenje nakon skoro pet godina od kada se rastao sa ljubljanskom Olimpijom. Pobjednika je predvodio Matic Rebec sa 15 poena, dok je 13 postigao Bojan Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana