Igokea počela pripreme za narednu sezonu

Milan Zubović
Igokea počela pripreme za narednu sezonu

LAKTAŠI - Prvi trening sa ekipom Igokee odradio je novi trener Nenad Stefanović koji se ovog ljeta dogovorio o saradnji sa klubom iz Republike Srpske.

Prvom zvaničnom okupljanju prisustvovalo je 13 košarkaša koji su počeli sa žestokim radom svjesni da ih u novoj sezoni očekuje mnogo teških izazova. Oni se prije svih odnose na ABA ligu koja je proširena sa 14 na 16 klubova pa će biti više utakmica za igranje dok u Ligi šampion ekipa ima želju da ostvari bolji rezultat nego je to bio slučaj prošle sezone. 

- Sa mlađim igračim počeli smo da radimo 29. jula dok su nam se sada priključili Amerikanci pa smo kompletni. Jedan od razloga što smo krenuli ovako rano je taj što ABA liga kreće 20. septembra i mislim da nikada nije počela ranije dok će poslije dva kola krenuti Liga šampiona, a biće i kvalifikacioni prozor u novembru. Nama to ništa ne menja, ni plan ni ambicije jer želimo da budemo u ABA plej-ofu te napravimo korak više u Ligi šampiona u odnosu na prošlu sezonu - izjavio je Stefanović za "Glas Srpske". 

Poznat je i prvi rival u pripremnom periodu, a to je Dinamik 17. avgusta u Laktašima dok će poslije toga igrati tri utakmice u Beogradu kao i turnir u Rumuniji. 

- Naš cilj je jasan i jednostavan. Idemo da pobedimo svaku utakmicu koju igramo i da izgradimo prepoznatljiv stil igre - naveo je Stefanović. 

Nekadašnjem reprezentativcu Srbije Draganu Milosavljeviću biće ovo treća sezona u Igokei. 

- Zadržali smo kostur ekipe što je jako bitno i atmosfera u timu je dobra. Uprava je odradila dobar posao po pitanju dovođenja igrača i mislim da imamo dobru ekipu koja je spoj iskustva i mladosti. Nije lako igrati ABA ligu i Ligu šampiona, ali znamo šta nas čeka. Nismo se proslavili prošle godine u LŠ i to nam je prioritet ove godine da odemo korak dalje dok u ABA ligi želimo da uđemo u top 8 što te mislim da možemo i mnogo više od toga. Neću da dajem neke prognoze, ali sezona sigurno neće biti laka - istakao je Milosavljević. 

U grupnoj fazi LŠ igraće protiv Hapoel Holona, Nantera i Vircburga. 

- Želimo drugi krug gde može da nam se otvori i da odemo mnogo dalje. Prošle godine smo bili u jako teškoj grupi kada nismo imali sreće na žrebu o čemu svedoči i plasman tih ekipa - rekao je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana