Igokea pala u produžetku

Darko Dragičević
Igokea pala u produžetku

LAKTAŠI - Igokea je novu godinu počela neuspjehom. Split je nakon produžetka slavio 80:77 i tako nanio šesti vezani poraz ekipi iz Laktaša, četvrti u ABA ligi.

Odigrali su izabranici Vladimira Jovanovića veoma loš meč, posebno ih nije služio šut (promašili i 10 slobodnih bacanja), dok su u napadu imali previše izgubljenih lopti i loših odluka. Sve to je donijelo poraz.

Prvo poluvrijeme donijelo je veoma rastrzanu igru na obje strane. Igokea se mučila u napadu, posebno pozicionom. Pri tome ih nikako nije služio šut, o čemu najbolje svjedoči podatak da su u prvih 20 minuta imali čak osam promašaja sa linije slobodnih bacanja (11 od 19).

Domaći tim je držao priključak zahvaljujući ofanzivnom skoku, gdje je prednjačio Džeki Karmajkl, kao i velikom broju izgubljenih lopti gostiju. Split je prvu značajniju prednost stekao na startu druge četvrtine 15:22, ali je Igokea tada imala period dobre igre pa je prešla u vođstvo 30:29, kada su Edin Atić i Marko Jeremić pogodili šuteve. Ipak finiš je opet pripao gostima.

Na startu treće četvrtine Split je napravio seriju 8:0, kojom je došao do dvocifrene prednosti, a dodatni problem je bila povreda Edina Atića, koji je nakratko napustio teren. Ipak domaći tim je pojačao odbranu i uspio je da uhvati priključak te priđe na samo poen zaostatka 46:47. Međutim u tim trenucima su domaći opet odigrali smušeno u napadu i propustili šansu da naprave preokret. Umjesto toga gosti su na startu posljednje četvrtine imali plus devet.

A onda drama u finišu. Edin Atić je pogodio dvije trojke, a zatim osam sekundi prije kraja bio siguran i sa linije slobodnih bacanja za izjednačenje. Gosti nisu realizovali napad pa se otišlo u produžetke, gdje je Split ipak bio smireniji i pametniji pa je došao do pobjede.

Najefikasniji u timu Igokee bili su Edin Atić sa 25 poena, dok je Marko Jeremić dodao 18 (pogodio šest trojki), za ekipu Splita Šenon Šorter ubacio je 21 poena, a Luis Salivan 17.

Danas su već na programu dva meča 15. kola u kojima se sastaju Budućnost - Mornar (17 časova) te FMP Železnik - Cibona (19 časova). U subotu igraju derbi Cedevita Olimpija - Crvena zvezda (17 časova), dok je od 19 duel Partizan - Krka. Borac i Mega će igrati 9. januara u 18 časova, dok je dan kasnije duel Zadar – Studentski centar.

Predstavljen Gordić

Košarkaški klub Spartak zvanično je predstavio pojačanje Nemanju Gordića, koji će debi imati već danas u 19 časova u Košarkaškoj ligi Srbije protiv Vojvodine. Gordić nije puno igrao u Igokei, a sada će opet sarađivati sa trenerom Vladimirom Jovanovićem.

- Drago mi je da su ljudi u Subotici procijenili da sam igrač koji može da im pomogne da ostvare svoje visoke ambicije. Spreman sam da radim i pomognem klubu, koliko budem u mogućnosti, da ostvare što bolje rezultate - istakao je Gordić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana