Igokea pala u drami na startu Lige šampiona

Milan Zubović
Foto: FIBA

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee poraženi su u dramatičnoj utakmici prvog kola FIBA Lige šampiona od Tofaša rezultatom 102:104, i to nakon produžetka.

Borila se četa Vladimira Jovanovića koliko je mogla, ali nije uspjela da trijumfalni niz iz ABA lige prenese i u renomirano FIBA takmičenje.

Domaći igrači dobro su otvorili utakmicu, ali su gosti brzo uzvratili. Turski tim bio je raspoložen je napadu i prednost je rasla iz minuta u minut da bi u desetom minutu vodili sa velikih deset poena razlike mada je i Igokea u tom periodu napravila nekoliko grešaka koje su gosti znali da kazne. Pogodili su tri od pet pokušaja za tri poena. 

Sa dobrom igrom gosti su nastavili i na početku drugog perioda kada su imali +16 (16:32), da bi tada domaći igrači stisli u odbrani pa su lagano topili prednost. Bili su dosta bolji u napadu mada su morali da "izrudare" skoro sve poene jer im igrači Tofaša nisu ostavljali previše prostora ni pod košem, a ni na  vanjskim pozicijama. Na veliki odmor otišlo se sa prednošću gostiju od 43:35.

Velika bitka nastavljena je i u trećoj četvrtini. Domaći igrači bili su riješeni da pređu u vođstvo i u 24. minutu prišli su na poen zaostatka, ali im to nije polazilo za rukom. Gosti su uspijevali da čuvaju prednost iz prve četvrtine dok su i sudije dozvolile grublju igru na štetu domaćeg tima. Pred odlučujućih deset minuta domaćin je bio u minusu od četiri poena (57:61).

Kada se očekivalo da domaći naprave iskorak i pređu u vođstvo, oni to nisu uradili, malo zbog svojih grešaka, a malo i zbog dobre igre Tofaša koji je sjajno igrao i u napadu i u odbrani. Tofaš je u jednom trenutku imao i 12 poena prednosti, da bi Igokea prišla na minus četiri, minut i po prije kraja pa čak i na samo dva, a potom i poen zaostatka da bi tada uslijedila drama.

Domaći su imali sedam sekundi za posljednji napad, Stefan Mudi uzeo je loptu i krenuo prema košu te bio fauliran. Sudije su pregledale snimak i dodjelile mu dva slobodna bacanja koje je on realizovao za izjednačenje 91:91 i produžetak. U dodatnih pet minuta bolje se snašao tim iz Burse.

Najbolji kod domaćina bio je Mudi sa 23 poena, Dragan Milosavljević ubacio je 18. Kod gostiju Keljeb Holmsli je postigao 29 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana