Igokea ostala bez još jednog košarkaša: Atić u drugoj ligi Španije

G.S.
Igokea ostala bez još jednog košarkaša: Atić u drugoj ligi Španije

LAKTAŠI - Nastavljeno je osipanje redova Igokee, a posljednji u nizu koji je razdužio dres je Edin Atić. Košarkaš koji može da pokriva nekoliko pozicija postao je novi član San Pablo Burgosa, a informaciju je potvrdio njegov doskorašnji klub.

Da će Atić po drugi put napustiti redove ekipe iz Aleksandrovca bilo je jasno pred početak utakmice 21. kola ABA lige protiv Budućnosti kada se nije našao u protokolu. On će se pridružiti srpskom reprezentativcu Dušanu Ristiću koji je 27. februara stigao iz Tenerifea. Ono što pomalo čudi u vezi sa ovim transferom jeste činjenica da španski tim nastupa u drugoj ligi jer je prošle sezone ispao iz elitnog takmičenja i trenutno drži četvrto mjesto na tabeli te želi da se vrati u najviši rang. Inače, Španci su dva puta osvajali Ligu šampiona (2020, 2021) i jednom Interkontinentalni kup (2021).

Prije Atića ekipu su tokom sezone napustili Stefan Mudi (Kina), Nemanja Gordić (Spartak Subotica), Zoran Nikolić (Vojvodina), Nikola Tanasković (Budućnost) i Haris Delalić (MZT). Za to vrijeme Igokea nije uspjela da napravi iznenađenje u Podgorici, iako je bila na pragu toga, ali je poražena rezultatom 76:79. Loše odigrana druga četvrtina u kojoj su ubacili samo devet poena, a primili 25 koštala ih je slavlja u “Morači” gdje se još nisu radovali iako su gostovali 14 puta. Vodili su sa 63:62, u 34. minutu i nisu izdržali do kraja pa je domaćinu pripala dramatična završnica. Na ovom meču za Igokeu je debitovao Goran Filipović koji je za 29 minuta ubacio 12 poena, Marko Jošilo postigao je 19 (5-6 za tri) dok je najefikasniji bio Dragan Milosavljević sa 21 poenom, a Marko Jeremić nije ulazio u igru.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića sada imaju 11 trijumfa i deset poraza pa drže sedmu poziciju na tabeli dok je crnogorski tim osigurao drugo mjesto na tabeli sa skorom 16-5.

- Čestitke Budućnosti na pobedi, ali isto tako čestitke i mojim igračima ma dobroj utakmici, na požrtvovanju, koncentraciji i na tome što smo ispoštovali pripremu utakmice. Mislim da smo veći deo utakmice bili dobri, da smo bili hrabri, da smo se dostojno suprotstavili favoritu. Oni su na kraju pogodili važne penale i neke šuteve. Imali smo i neke svoje šanse, međutim ovo treba da iskoristimo kao motiv za dalji rad i da budemo dobri do kraja prvenstva - rekao je Jovanović.

Igokea će već sutra od 18 sati gostovati Zadru u 22. kolu.

Jovanović vjeruje u igrače

Upitan je trener o velikim promjenama koje je ekipa doživjela tokom sezone.

- Uvek sam verovao u svoje igrače, uvek verujem u njih. Mislim da smo neke utakmice odigrali fenomenalno i u izmenjenom sastavu. Neke smo iz objektivnih razloga bili gori od onog što se očekivalo, ali verujem da ova ekipa može da igra dobru košarku. Naravno, imaćemo uspone i padove, imaćemo i dosta grešaka, ali greške su sastavni deo ovog sporta, onaj ko ih manje pravi ima veće šanse da pobedi. Trudićemo se da naše greške svedemo na minimum i pokušaćemo da dobijemo bilo kog protivnika. Ukoliko ubuduće budemo izgledali kao danas biću zadovoljan - naveo je Jovanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana