Igokea odbranila titulu

M.Z
Igokea odbranila titulu

LAKTAŠI - Košrakaši Igokee odbranili su titulu šampiona BiH nakon što su sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa nadigrali Borac.

Treću utakmicu dobili su rezultatom 89:83 i to nakon produžetka kojeg je trojkom u posljednjoj sekundi izborio kapiten Borca Srđan Gavrić, a Igokea nakon tajm auta nije uspjela da postigne koš za 0,5 sekundi.

Velika borba viđena je i u dodatnih pet minuta, a domaćin je bio precizniji u napadu i stigao do devete titule šampiona.

Maestralan je bio Brajant Kraford koji je ubacio 34 poena dok je trojkom u posljednjem minutu produžetka trasirao put ka titulu (85:82) a pratio ga je Stefan Đorđević sa 15, ali je nezgodno doskočio sredinom posljednje četvrtine pa se nije više vraćao na parket.

Banjalučani su najavili da se neće predati i imali su vođstvo u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena što nisu zadržali u trećem periodu kada su gubili sa čak 17 poena razlike.

Ipak, iskorisitili su manje opuštanje domaćeg sastava i uspjeli da izbore dodatnih čet minuta koje riješio nezaustavljivi Kraford.

Kod Borca, najbolji je bio Jan Rebec sa 24 poena dok je Aleksandar Langović ubacio 23.

Susret u Laktašima pratila je i najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković u društvu sestre Dajane, a obje su davale podršku bratu Vuku koji nastupa za Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana