Igokea nakon drame izborila finale

Darko Dragičević
Igokea nakon drame izborila finale

BIJELjINA- Košarkaši Igokee izborili su plasman u finale prvenstva BiH nakon što su savladali Budućnost 92:90 u drugoj utakmici u Bijeljini.

Domaći tim je pružio sjajan otpor abaligašu koji se dobro morao pomučiti da bi otišao u borbu za trofej.  Nakon izjednačene prve četvrtine Igokea je stekla prednost. Budućnost je zaigrala zonski presing koji je dao rezultat pa su se vratili u meč.

Imali su gosti u finišu meča prednost 82:74, ali bijeljinski tim je izvukao posljednji atom snage da se vrati u meč. Napravili su seriju 6:0 i prišli na 80:82.

Tada je Kosta Kondić bio siguran sa slobodnih bacanja. Uzvratio je Vojin Ilić da bi Stefan Đorđević postigao poene uz prekršaj pa je ubacio dodatni poen. Ipak, Budućnost je uzvratila trojkom Njegoša Sikiraša za 85:87. Zatim je uslijedila penal završnica u kojoj su gosti bili sigurni pa su preko Delalića i Kondića došli do pobjede. Budućnost je imala promašila previše bacanja.

Kosta Kondić je bio najefikasniji igrač u pobjedničkom timu  sa 23 poena, dok je Nikola Marić dodao 22 poena. Na drugoj strani Vojin Ilić je imao 28 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana