Igokea juri drugi trijumf u Dalmaciji

D.D.
Igokea juri drugi trijumf u Dalmaciji

LAKTAŠI – Košarkaši Igokee uspješno su počeli takmičenje u novoj sezoni u ABA ligi. Savladali su Split na gostovanju, a već danas imaju novi ispit i još teži zadatak –duel u Zadru protiv istoimenog domaćina (19 časova).

Zadar je takođe uspješno počeo takmičenje  u regionalnoj ligi. Savladali su Cibonu na gostovanju i najavili da će i ove sezone da budu veoma nezgodan protivnik.

Trener Danijel Jusup je još jednom napravio veoma kvalitetan tim, a  na prvom duelu je zablistao reprezentativac BiH Amar Gegić.On je ubacio 30 poena  a uz njega su odlično bili Lovro Mazalin i Dominik Gilbert. Zadar praktično igra sa osam igrača i gosti u tome mogu da traže šansu a uz to čini se da mogu da rivalu pariraju na centarskim pozicijama.

Hrvatski tim je ostao bez najboljeg igrača iz prošle sezone Luke Božića  ali i dalje igra veoma netipičnu košarku, nastoji da jakom odbranom sa puno preuzimanja slomi rivala.  Šampion BiH moraće da  pronaće rješenje za tu igru i da odgovori na isti način sa jakom odbranom.

Trener Nenad Stefanović je svjestan iskušenja koja očekuju njegov tim  na ovom gostovanju.

-Nakon velike i značajne pobede u Splitu očekuje nas još jedan težak meč u Dalmaciji. Zadar će protiv nas imati premijerni nastup u svojoj dvorani i sigurno je da nas očekuje težak meč i puna hala, jer žele da se dokažu pred svojim navijačima i potvrde pobedu iz Zagreba. Trener Danijel Jusup je napravio odličan sistem. Već tri godine njegova ekipa igra veoma jako i na startu su dokazali kvalitet. Igraju veoma atipično i teško se spremiti za njih,  ali pokušaćemo da im odgovorimo. Mislim da  su opet složili dobru ekipu i da su dolaskom Vladimira Mihailovića dobili  nešto što im je nedostajalo tokom pripremnog perioda, posebno u tom napadačkom delu. Zahtevana utakmica je pred nama. Taktički i energetski moramo da odgovorimo rivalu  i iskoristimo i najmanju šansu da napravimo veliki brejk koji bi nam puno značio za nastavak sezone – istakao je trener Stefanović.

Marko Jeremić, igrač Igokea m:tel očekuje da ekipa može do pobjede.

-Očekuje nas jedno od težih gostovanja u ligi. Zadar gaji specifičan stil košarke na koji smo se posebno spremili. Biće potrebno uložiti veliki napor u odbrani i popraviti neke segmente iz prve utakmice u kojima smo zakazali. Vjerujem da naša ekipa ima snage da se puta vrati da dvije pobjede!- rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana