Igokea i Borac bore se za pehar

Milan Zubović
Igokea i Borac bore se za pehar

LAKTAŠI - Finalnu bitku za titulu šampiona BiH večeras od 20 časova povešće Igokea i Borac.

Šampion će postati onaj tim koji prvi stigne do tri pobjede, prvi meč biće igran u Laktašima, a Igokea ima prednost domaćeg terena te ujedno brani titulu koju je do sada osvajala osam puta. Ove sezone ova dva kluba sastala su se u polufinalu Kupa BiH, kada je Igokea slavila uz dosta muke. Kao pozajmljeni igrači Igokee za Borac igraju Dušan Tanasković, Amsal Delalić i Vuk Bošković, dok će izostati bratski okršaj. Naime, Nikola Tanasković je napustio redove ekipe iz Aleksandrovca pa se neće naći oči u oči sa bratom Dušanom.

- Znamo Borac iz polufinala Kupa, kada smo igrali na jednu loptu, a oni pokazali karakter i da nikada ne odustaju kao što je bio slučaj protiv Širokog, kada su pokazali i kvalitet. Jesmo blagi favoriti na papiru, ali to moramo dokazati na terenu. Znamo da Borac može iskoristiti svako naše opuštanje, koje smo imali protiv Budućnosti u Bijeljini, kada smo našim greškama vraćali rivala u utakmicu. Snaga Borca definitivno leži u njegovoj rasterećenosti jer nema šta da izgubi, dok mi znamo neke naše prednosti koje ćemo pokušati da materijalizujemo u pobedu. Verujem da će finalna serija biti pravi praznik košarke - rekao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Kapiten Borca Srđan Gavrić svjestan je uspjeha koji je ostvario njegov tim plasmanom u finale nakon što je prethodno eliminisao Leotar i Široki. Ipak, niko iz njegovog tabora ne želi da bude samo učesnik završne borbe, već da pokušaju napraviti senzaciju.

- Nećemo izaći na teren sa bijelom zastavom i olako odustati od borbe jer vjerujem da imamo šanse da se borimo sa Igokeom. Ulogu favorita prepuštamo našem rivalu jer ima mnogo kvalitetniji tim koji je igrao mnogo jača takmičenja od nas. Ipak, potrudićemo se da im zagorčamo borbu za titulu te imamo aduta kojima ćemo im odgovoriti. Prva utakmica je najbitnija na psihološkom planu. Ukoliko napravimo brejk, naše bi se šanse drastično povećale. Vidjeli smo da je Budućnost namučila Igokeu koja će sada sigurno snažnije krenuti u susret, na šta ćemo i mi snažno odgovoriti. Ne igramo finale svaki dan i daćemo sve od sebe pa šta bude - istakao je Gavrić.

Banjalučani za Vesnu

Druga utakmica finalne serije na rasporedu je u nedjelju od 21 čas u “Boriku” i imaće humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, koje koštaju pet maraka i već su puštene u prodaju, biće uplaćen za liječenje doktorice Vesne Šipka. Ujedno, uprava banjalučkog kluba poziva sve sportske kolektive da se odazovu kupovini ulaznica i time pomognu Vesnino liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana