Igokea gostuje u drugom kolu ABA lige

M. Z
Igokea gostuje u drugom kolu ABA lige

LAKTAŠI - Prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi košarkaši Igokee pokušaće da ostvare u Splitu protiv istoimenog protivnika u drugom kolu regionalnog takmičenja.

Premijerni meč ove runde na rasporedu je večeras od 18 časova, a nakon poraza u prvom kolu od super jake Crvene zvezde ekipa iz Aleksandrovca sada će imati protivnika po mjeri. Na svom četvrtom gostovanju u ovom dalmatinskom gradu tražiće treću pobjedu protiv nekadašnjeg trostrukog šampiona Evrope koji sada nije ni blijeda sjenka sjajnog tima. Splićani su takođe poraženi u prvom kolu, a bolji od njih bio je podgorički Studentski centar.

- Očekuje nas vrlo zahtevna utakmica protiv ekipe Splita. U prvom kolu su pružili jako dobru partiju protiv Studentskog centra koji je možda i u najboljoj formi nakon osvajanja ABA Superkupa. Imaju kvalitetnog trenera i napravili su veoma dobar tim. Moraćemo da pružimo dosta bolju partiju nego što je to bio slučaj protiv Zvezde, a ako tako bude imaćemo razloga da se zadovoljni vratimo iz Splita - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Dobru partiju protiv Zvezde pružio je Marko Jeremić koji je tada ubacio 15 poena i smatra da je njegov tim favorit u Splitu.

- Sigurno da nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv ekipe Splita i na nama je da se fokusiramo na svoju igru. Mislim da smo na papiru bolja ekipa, ali to treba da dokažemo na terenu. Moramo da popravimo neke stvari koje su izgledale veoma loše u prvoj utakmici, da odigramo jaku odbranu i budemo efikasni u tranziciji - naglasio je Jeremić.

Ostali parovi drugog kola, petak: Mega - Borac (20). Subota: Mornar - Budućnost (19). Nedjelja: Krka - Partizan (16), Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (19.30). Ponedjeljak: Studentski centar - Zadar (18), Cibona - FMP (20).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana