Igokea gostuje kod Zadra u ABA ligi

M. Z.
Igokea gostuje kod Zadra u ABA ligi

LAKTAŠI - Gostujući kod Zadra košarkaši Igokee otvoriće takmičenje u 23. kolu ABA lige. Susret je na rasporedu večeras od 18 časova i u njemu će ekipa iz Aleksandrovca tražiti treću pobjedu u nizu.

Samo jednom ove sezone Aleksandrovčani su vezali tri pobjede i to na samom početku takmičenja, tako da su veoma optimistični pred put dok im na ruku djelimično ide i tradicija protiv hrvatskog kluba. Na “Višnjiku” su slavili pet puta u 11 odmjeravanja snaga i vjeruju da mogu nastaviti taj niz. Četa trenera Vladimira jovanovića na dobrom je putu da osigura opstanak i ima sedam pobjeda uz 14 poraza te utakmicu manje, dok se Zadrani bore za mjesto u plej-ofu sa skorom 10-12. Posljednji meč sa Zadrom Jovanoviću nije ostao u lijepom sjećanju, jer je tada doživio poraz na klupi Crvene zvezde, nakon čega je uslijedio rastanak sa beogradskim klubom.

- Zadar je po mom mišljenju najveće iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva, po sjajnim igrama i rezultatima. Pored svih problema koje su imali stvari na parketu zadržali su pod kontrolom. Igraju atipičnu, ali veoma modernu košarku sa dosta tranzicije, veoma su visoki i čvrsti. Posebno dobro igraju na domaćem terenu, mada su i u gostima prikazali sjajne partije - istakao je Jovanović.

Trener Igokee ističe da će na jedan segment njegovi igrači posebno morati da obrate pažnju.

- Ono što je sigurno potrebna je koncentracija u igri svih 40 minuta pre svega u defanzivi. Ako budu ispunjeni ti zadaci mislim da će sve će biti lakše. Imamo kadrovskih problema pred meč, ali imamo i dve utakmice koje smo odigrali solidno u kojima smo pobedili, tako da imamo dobro raspoloženje i atmosferu i nadam se dobroj igri - dodao je Jovanović.

Centar Nikola Marić ističe da su pobjede donijele dobru atmosferu pred finiš sezone.

- Gostujemo kod veoma nezgodne ekipe Zadra. Imali smo sedmicu da se pripremimo i vrlo dobro smo obavili treninge, kako u odbrani tako i u napadu. Vjerujem da ćemo to prenijeti na utakmicu, jer smo imali solidnu trenažnu sedmicu, tako da se nadam najboljem ishodu po našu ekipu - rekao je Marić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana