Igokea gostuje kod Budućnosti u 21. kolu ABA lige: Po iznenađenje u Podgoricu

Milan Zubović
Igokea gostuje kod Budućnosti u 21. kolu ABA lige: Po iznenađenje u Podgoricu

LAKTAŠI - Nastavak takmičenja u ABA ligi, nakon trosedmične pauze uzrokovane odigravanjem nacionalnih kupova i obaveza reprezentacije, ekipi Igokee donosi najteže moguće gostovanje.

Utakmicu 21. kola regionalnog takmičenja Aleksandrovčani će odigrati protiv Budućnosti u Podgorici, jedinom mjestu gdje do sada nikada nisu slavili, a gostovali su čak 12 puta. Igokea je pauzu dočekala u lošoj formi. Vezala je dva poraza u ABA ligi, dok je poražena i u polufinalu Kupa BiH od Bosne. To je primoralo upravu da brzo reaguje pa je angažovan plejmejker iz poljskog Turova Goran Filipović, koji bi trebalo da pomogne mladima Kosti Kondiću i Ognjenu Stankoviću prilikom organizacije igre. Hrvatski reprezentativac trebalo bi da debituje na ovom meču.

- Iza nas je dugačka pauza od dvije sedmice koju smo iskoristili na jako dobar način, prije svega da se fizički oporavimo i loših rezultata koji su iza nas. Dobro smo trenirali, doveli novog igrača koji će definitivno mnogo pomoći u organizaciji igre svojim iskustvom. Imamo malih problema sa povredama, ali ništa što će nas spriječiti da dobro radimo i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno koncentrisani i sa maksimalnom odgovornošću. Idemo Budućnosti. U pitanju je ekipa koja sjajno igra u posljednje vrijeme i koja je jedna od najboljih u ABA ligi, tako da je nimalo lak zadatak ispred nas, ali kao što sam rekao, idemo da damo sve od sebe, pružimo što bolji otpor i da iskoristimo šansu za pobjedu ako nam se ukaže - naveo je Kondić.

Trener Vladimir Jovanović takođe zna šta ga čeka u “Morači” protiv tima koji drži drugo mjesto na tabeli sa učinkom 15-5, dok je Igokea na 11-9. u Prvom dijelu sezone Igokea je lako došla do pobjede na svom terenu, ali je dosta promijenila ekipu od tada.

- Očekuje nas jako teško gostovanje kod Budućnosti koja u posljednje vreme sjajno igra, ne samo u ABA, već i Evrokupu. Složili su dobar roster, novi igrači dobro su se uklopili, vratio im se bitan igrač iz povrede i definitivno imaju jedan od najjačih rostera u ligi. Biće to teško i zahtevno gostovanje za nas. Pokušaćemo da odigramo najbolju košarku koju u ovom trenutku možemo i da neke stvari sa treninga prenesemo na utakmicu te na kraju budemo zadovoljni igrom i rezultatom - rekao je Jovanović.

Tanasković

Tokom zimskog prelaznog roka Budućnost je angažovala Nikolu Tanaskovića, koji je bio jedan od najboljih igrača Igokee ove, ali i prošle sezone. Sa dobrim partijama nastavio je i u podgoričkom timu, koji je tokom sezone mijenjao i trenera pa je Petra Mijovića zamijenio Andrej Žakelj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana